“Σήμερα λέω να το ρίξουμε έξω και με ένα από τα πιο ελληνικά αποστάγματα, το ούζο, και ζουμερές φράουλες φτιάχνουμε ένα υπέροχο, φρέσκο λικέρ” γράφει ο Πέτρος Συρίγος στο instagram του λίγο πριν μας δώσει την πιο εύκολη συνταγή για σπιτικό λικέρ.
Υλικά
1 λίτρο ούζο⠀
1 ½ κιλό φράουλες⠀
1 κιλό ζάχαρη⠀
Εκτέλεση
Πλένουμε και κόβουμε τις φράουλες στα τέσσερα. Τις βάζουμε σε ένα μπολ και ρίχνουμε το ούζο. Αφήνουμε το μπολ στο ψυγείο για 24 ώρες. Βγάζουμε την επόμενη μέρα το μπολ από το ψυγείο και ρίχνουμε τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη, ύστερα το σουρώνουμε χωρίς να πιέσουμε τις φράουλες, όσο υγρό βγάλουν από μόνες τους. Βάζουμε σε μπουκάλι και το διατηρούμε το στο ψυγείο ή εκτός.⠀