Υπάρχει κάτι το ικανοποιητικό στο να μετατρέπεις το φαγητό που περίσσεψε σε ένα καινούργιο πιάτο. Να είναι το αίσθημα της οικονομίας ακολουθώντας τη No Waste φιλοσοφία της εποχής; Ίσως. Όπως και να ‘χει και οικονομία κάνουμε και δεν τρώμε για τρίτη συνεχόμενη ημέρα το ίδιο ακριβώς φαγητό.
Βέβαια, ορισμένα υλικά συγκριτικά με κάποια άλλα είναι πιο εύκολο να τα ξαναχρησιμοποιήσουμε. Τι γίνεται, όμως, με τις σούπες; Μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα νέο πιάτο από τη σούπα που περίσσεψε;
Βεβαίως και μπορούμε και όχι μόνο με 1, αλλά με 4 διαφορετικούς τρόπους!
1. Χρησιμοποιούμε τη σούπα ως ζωμό για να βράσουμε ρύζι, ζυμαρικά ή κινόα. Έτσι, με έναν πολύ απλό τρόπο, ενισχύουμε γευστικά κάποια υλικά σαν κι αυτά, που έχουν από μόνα τους ουδέτερη γεύση.
2. Φτιάχνουμε με τη σούπα σάλτσα για ζυμαρικά. Σιγοβράζουμε 4-5 φλιτζάνια της σούπας σε ένα βαθύ τηγάνι μέχρι να μειωθεί περίπου κατά 25%. Ταυτόχρονα, βράζουμε όποιο ζυμαρικό μας αρέσει (κατά προτίμηση κάποιο μακρύ και παχύ ζυμαρικό, όπως είναι οι ταλιατέλες ή οι παπαρδέλες). Μόλις τα ζυμαρικά μας είναι έτοιμα, τα στραγγίζουμε, και τα προσθέτουμε στη σούπα, Αφήνουμε να σιγοβράσουν για λίγα λεπτά και τελειώνουμε το πιάτο με λίγο ελαιόλαδο και τριμμένο τυρί. Αρκετά πιο ενδιαφέρον από τα κλασικά μακαρόνια με σάλτσα, σωστά;
3. Τη χρησιμοποιούμε για να δέσουμε ένα φαγητό κατσαρόλας. Όταν μαγειρεύουμε ένα φαγητό κατσαρόλας, στα στάδια που κανονικά θα προσθέταμε νερό, μπορούμε εναλλακτικά να προσθέσουμε φλιτζάνια από τη σούπα μας. Έτσι το φαγητό μας θα βγει πιο δεμένο και με πολυεπίπεδη γεύση.
4. Μετατρέπουμε τη σούπα σε ντιπάκι. Για αυτή τη συνταγή, ως βάση, θα χρειαστούμε μια σούπα αρκετά κρεμώδη. Τη μεταφέρουμε σε ένα βαθύ τηγάνι και τη σιγοβράζουμε. Προσθέτουμε τριμμένο τυρί που λιώνει, για να γίνει ακόμη πιο πηχτή η σύστασή της. Μετά, βάζουμε το μείγμα στον φούρνο στους 200 βαθμούς, μέχρι να χρυσίσει και να κάνει φουσκάλες. Εναλλακτικά, αν δεν επιλέγουμε γενικά τα τυριά, μπορούμε να βάλουμε εξαρχής τη σούπα μας σε ένα μπλέντερ και να τη δέσουμε χτυπώντας τη μαζί με βρασμένο κουνουπίδι.
Πηγή: olivemagazine.gr