Η κρέμα γάλακτος αγκαλιάζει τα ζυμαρικά σε ένα απλό αλλά μοναδικά νόστιμο πιάτο. Εντοπίσαμε τη συνταγή στο olivemagazine.gr. Θα χρειαστούμε 20 λεπτά για την προετοιμασία και 20 λεπτά για το μαγείρεμα.

Υλικά
1 κουτί πέννες
30ml ελαιόλαδο
3 φιλέτα κοτόπουλο, σε κυβάκια
700γρ. σπανάκι χωρίς κοτσάνια, πλυμένο, ψιλοκομμένο
300γρ. μπρόκολο, σε μπουκετάκια
1 κρεμμύδι πολύ ψιλοκομμένο
200ml γάλα
200ml κρέμα γάλακτος
200γρ. παρμεζάνα
200γρ. κασέρι
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα και σε πολύ δυνατή φωτιά σοτάρουμε το κοτόπουλο αλατοπιπερωμένο για 2 λεπτά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε για ακόμα 1 λεπτό. Ρίχνουμε το σπανάκι και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά μέχρι να μαραθεί. Σε ένα άλλο κατσαρολάκι βράζουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος, την παρμεζάνα και το κασέρι μέχρι να ζεσταθούν καλά τα υγρά υλικά και, μόλις λιώσουν τα τυριά, σβήνουμε τη φωτιά.

Στο μεταξύ, σε μια άλλη κατσαρόλα βάζουμε μπόλικο αλατισμένο νερό και μόλις κοχλάσει βράζουμε τις πέννες σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία τους. Περίπου 1 λεπτό πριν βράσουν οι πέννες προσθέτουμε το μπρόκολο. Σουρώνουμε τα ζυμαρικά με το μπρόκολο και τα αφήνουμε να στραγγίξουν. Αδειάζουμε τις πέννες και το μπρόκολο στην κατσαρόλα με το κοτόπουλο. Περιχύνουμε με το μείγμα κρέμας γάλακτος και τυριών, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below