Μια πατατοσαλάτα όχι κλασική, που άνετα γίνεται και ωραίο συνοδευτικό για τα ψητά σας.
Υλικά
1 κιλό πατάτες
6 φέτες μπέικον
3 μεγάλα κρεμμύδια καθαρισμένα καλά
1 φλιτζανάκι του καφέ μαϊντανό
1 φλιτζάνι λάδι
1 κουτ. σούπας μουστάρδα
3 κουτ. σούπας ξίδι βαλσαμικό
3 κουτ. σούπας σάλτσα σόγιας
Εκτέλεση
Πλένεις καλά τις πατάτες και τις βράζεις με τη φλούδα τους, σε άφθονο νερό για 45 λεπτά τουλάχιστον και μέχρι να γίνουν τρυφερές.Όσο βράζουν οι πατάτες, κόβεις το μπέικον σε μικρά τετραγωνάκια και το σοτάρεις σε ένα σαγανάκι μέχρι να γίνει τραγανό. Κόβεις τα κρεμμύδια σε σπιρτόξυλα και τα σοτάρεις στο ίδιο σαγανάκι που ψήθηκε το μπέικον χωρίς να προσθέσεις λάδι. Καθαρίζεις τις βρασμένες πατάτες και τις κόβεις σε χοντρά κομμάτια. Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζεις το ελαιόλαδο να ζεσταθεί καλά και ρίχνεις μέσα τις πατάτες να σοταριστούν, ανακατεύοντας απαλά να μη διαλυθούν. Προσθέτεις το καβουρδισμένο μπέικον και τα κρεμμύδια. Σε ένα μπολ ανακατεύετε τη μουστάρδα, το ξίδι και τη σάλτσα σόγιας. Σερβίρεις τις πατάτες στη σαλατιέρα. Τις περιχύνεις με το μείγμα μπέικον κρεμμυδιών. Πασπαλίζεις με το μαϊντανό και σερβίρεις.
Θα βρεις περισσότερες συνταγές στο olivemagezine.gr