Χρειάζεσαι λίγα μόνο υλικά για να φτιάξεις αυτό το εύκολο, δροσερό και φρουτένιο παγωτό και η μηχανή δεν είναι ένα από αυτά.
Τι θα χρειαστείς για να φτιάξεις το παγωτό ροδάκινο:
- 450 γρ. φρέσκα ροδάκινα
- 3 κουταλιές της σούπας χυμός λεμόνι
- 1 συσκευασία (περίπου 350γρ.) ζαχαρούχο γάλα
- 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- ½ κουταλάκι αλάτι
- 2 κούπες πλήρη κρέμα γάλακτος
- Επιπλέον, 1 ή 2 ροδάκινα μεσαίου μεγέθους, κομμένα και καθαρισμένα
Πώς θα το φτιάξεις
Καθάρισε τα ροδάκινα, κόψε τα σε κομμάτια και βάλε τα στο μπολ του μπλέντερ. Πρόσθεσε τον χυμό λεμονιού και ανακάτεψε μέχρι να γίνουν πουρές. Στη συνέχεια ρίξε το γάλα, τη βανίλια και το αλάτι και συνέχισε το ανακάτεμα μέχρι να έχεις έναν πηχτό πουρέ. Άφησε για λίγο στην άκρη.
Στο μεταξύ σε ένα μεγάλο μπολ με το μίξερ χτύπα την κρέμα γάλακτος μέχρι να στέκεται μόνη, περίπου 3 με 4 λεπτά.
Πρόσθεσε το μείγμα με τα ροδάκινα στην κρέμα και με ήρεμες κινήσεις ανακάτεψε με τη σπάτουλα μέχρι να έχεις ένα λείο μείγμα.
Μετάφερε το μισό μείγμα σε μία φόρμα που έχεις στρώσει με χαρτί ψησίματος, ρίξε μερικά κομμάτια από τα επιπλέον ροδάκινα και συνέχισε με το υπόλοιπο μείγμα.
Σκέπασε πολύ καλά και άσε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 6 ώρες. Για πιο εύκολο σερβίρισμα άσε το παγωτό έξω από το ψυγείο για περίπου 20 λεπτά. Μπορείς να το διατηρήσεις στην κατάψυξη μέχρι και 2 εβδομάδες.