Μια εύκολη συνταγή για ένα cake που κάνει πάταγο σε όλες τις ηλικίες:
Υλικά για κέικ:
Αλεύρι 350γρ
Κακάο 120γρ
Ζάχαρη 460γρ
Σόδα μαγειρική1 κ.γ
Αυγά 2
Ηλιέλαιο 220ml
Χλιαρό νερό 380ml
μπισκότα τύπου Oreo 10τμχ
Εκτέλεση :
Τοποθετούμε στο κάδο του μίξερ όλα τα υλικά εκτός από το χλιαρό νερό και χτυπάμε καλά με το σύρμα. Προσθέτουμε σιγά σιγά το χλιαρό νερό και συνεχίζουμε να χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα. Ανεβάζουμε την ταχύτητα του μίξερ και συνεχίζουμε για 1-2 λεπτά .Σπάμε τα μπισκότα σε μικρά κομμάτια και ενσωματώνουμε με μία σπάτουλα και κυκλικές κινήσεις στο μείγμα του κέικ. Βουτυρώνουμε 2 στρογγυλά ίδια σε διάμετρο ταψάκια. Χωρίζουμε το μείγμα στα 2 ταψάκια και ψήνουμε στους 180 βαθμούς κελσίου για περίπου 30 λεπτά μέχρι το κέικ να ψηθεί καλά και να μην είναι υγρό στο κέντρο. Ξεφορμάρουμε και αφήνουμε τα 2 κεκάκια να κρυώσουν καλά.
Υλικά για την κρέμα:
Τυρί κρέμα 500 γρ
Βούτυρο 200 γρ
Ζάχαρη άχνη 1.400 γρ
Μπισκότα τύπου Oreo 10τμχ
Εκτέλεση:
Χτυπάμε στο κάδο του μίξερ με το σύρμα το τυρί το βούτυρο και την άχνη μέχρι να γίνουν μια ωραία απαλή κρέμα. Στο μπλέντερ τρίβουμε τα μπισκότα να γίνουν σκόνη και τα προσθέτουμε στο μείγμα του τυριού. Χτυπάμε για 1 λεπτό ακόμα και η κρέμα μας είναι έτοιμη.
Συναρμολόγηση:
Τοποθετούμε το ένα κέικ πάνω σε ένα δίσκο ή στο πιάτο που θέλουμε να το σερβίρουμε. Απλώνουμε με μία σπάτουλα το 1/3 της κρέμας τυριού. Βάζουμε το 2ο κέικ από πάνω. Με την βοήθεια μιας σπάτουλας βάζουμε την υπόλοιπη κρέμα πάνω από το 2ο κέικ και στα τοιχώματα της τούρτας μας. Μπορούμε να διακοσμήσουμε με ολόκληρα μπισκότα. Βάζουμε την τούρτα στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες.
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!!!