Δύσκολα λέμε όχι σε ένα γλυκό. Ειδικά, όταν αυτό είναι δροσερό, φρουτένιο και το έχουμε φτιάξει με τα χεράκια μας. Λίγα πράγματα είναι πιο νόστιμα από μια κλασική γαλλική τάρτα με τραγανή βάση, βελούδινη κρέμα βανίλια και φρέσκα φρούτα.
Δείτε παρακάτω τη συνταγή για τα πιο λαχταριστά ταρτάκια, όπως μας την παρουσίασε ο σεφ – ζαχαροπλάστης Δημήτρης Μιχαηλίδης.
Για το μείγμα
- 680 γρ. γάλα
- 100 γρ. ζάχαρη
- 1 βανιλίνη
- 45 γρ. κορν φλάουερ
- 1 κ.σ. αλεύρι
- 3 κρόκοι αυγών
- 60 γρ. βούτυρο
Για τις τάρτες
- 300 γρ. αλεύρι
- 200 γρ. βούτυρο
- 75 γρ. άχνη
- 6 γρ. μπέικιν πάουντερ
- 1 βανιλίνη
Για το μείγμα: Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα, την ζάχαρη, το αλεύρι, το κόρν φλάουερ, τους κρόκους των αυγών και ανακατεύουμε καλά, με το σύρμα, μέχρι να βράσει (πήξει).
Μόλις βράσει αποσύρουμε από τη φωτιά, βάζουμε τη βανιλίνη, το βούτυρο και αναμειγνύουμε καλά.
Αδειάζουμε την κρέμα σε ταψάκι, σκεπάζουμε με μεμβράνη και την βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει.
Για τις τάρτες: Στο μίξερ βάζουμε το αλεύρι, την άχνη, το βούτυρο (κρύο), το μπέικιν πάουντερ, την βανιλίνη και το χτυπάμε μέχρι να γίνει ζύμη (αν είναι πολύ μαλακή τη βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά).
Σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε τη ζύμη φύλλο και την χωρίζουμε σε 7 κομμάτια τα οποία τοποθετούμε σε ατομικά φορμάκια για τάρτες.
Τα τρυπάμε λίγο με ένα πιρούνι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα, στους 170 βαθμούς, για περίπου 15′-20′.
Γεμίζουμε, με κορνέ, τις τάρτες με την κρέμα, στολίζουμε με διάφορα φρούτα και σερβίρουμε.
Δείτε τη συνταγή βήμα βήμα στο video: