Το φετινό Πάσχα θα είναι σίγουρα διαφορετικό αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να διατηρήσει κάποια από τα παραδοσιακά στοιχεία του. Ένα από αυτά είναι και τα κουλουράκια. Ο Άκης Πετρετζίκης έχει την πιο εύκολη και νόστιμη συνταγή.
Υλικά
- 2 γρ. μαστίχα
- 180 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- ξύσμα πορτοκαλιού, από 2 πορτοκάλια
- 80 γρ. μέλι
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 7 γρ. μαχλέπι, σε σκόνη
- 320 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
- 700 γρ. αλεύρι μαλακό
- 3 αβγά, μέτρια
- 60 γρ. γάλα
- 30 γρ. κονιάκ
- 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
- 1 κρόκο, αραιωμένο σε 1 κ.σ. νερό
Στο παρακάτω βίντεο θα βρεις όλες τις οδηγίες για τα καλύτερα πασχαλινά κουλουράκια.