Το Σαββατοκύριακο είναι πάντοτε το ιδανικότερο για να μπεις στην κουζίνα, να αφήσεις ελεύθερη τη φαντασία σου και να δημιουργήσεις τα πιο νόστιμα πιάτα για τα μέλη της οικογένειας ή ακόμη και για φίλους και καλεσμένους.

Παρότι υπάρχουν πολλές συνταγές τις οποίες μπορείς να ακολουθήσεις για να φτιάξεις κάτι πιο γκουρμέ για τους αγαπημένους σου, αυτή τη φορά έχεις τον τρόπο να τους εντυπωσιάσεις ετοιμάζοντας κάτι πολύ πιο απλό και γρήγορο: μια αυθεντική, ιταλική καρμπονάρα που θα τους κάνει να γλείφουν και τα δάχτυλά τους και θα τους αφήσει να αναρωτιούνται πού ήταν κρυμμένο τόσο καιρό το μαγειρικό σου ταλέντο.

Σύμφωνα με τον ιταλό Chef, Massimo Bianchi, η τέλεια συνταγή για καρμπονάρα περιλαμβάνει πέντε βασικά συστατικά και δεν χρειάζεται ιδιαίτερο κόπο: σπαγγέτι, αυγά, παρμεζάνα, πεκορίνο και guanciale, δηλαδή το μάγουλο του χοιρινού και όχι πανσέτα όπως πιστεύεται. Το guanciale είναι  λιπαρότερο και έχει επικάλυψη πιπεριού,  χαρίζοντας ιδιαίτερη νοστιμιά στο πιάτο.

unsplash.com

Ο Chef Massimo Bianchi συμβουλεύει να ξεκινήσεις τη δημιουργία της καρμπονάρα με το σοτάρισμα του guanciale σε μέτρια φωτιά μέχρι να γίνει τραγανό.

Σε ένα μεγάλο μπολ «χτύπησε» έξι κρόκους αυγού, τρία ασπράδια, την παρμεζάνα, το πεκορίνο και λίγο μαύρο πιπέρι. Βάλε τα σπαγγέτι να βράσουν σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό μέχρι να γίνουν al dente και πριν τα στραγγίσεις, φύλαξε μια κουτάλα από το νερό τους.

Με γρήγορες κινήσεις ανακάτεψε τα σπαγγέτι με το μείγμα που έχεις «χτυπήσει», το guanciale και λίγο ελαιόλαδο και αν παρατηρήσεις ότι χρειάζεται περισσότερη υγρασία η καρμπονάρα, πρόσθεσε λίγο από το νερό που φύλαξες.

Ο Chef Massimo Bianchi τονίζει πως η αυθεντική ιταλική καρμπονάρα καταναλώνεται ακριβώς τη στιγμή που βγαίνει από την κατσαρόλα και σερβίρεται ζεστή στο πιάτο.

Παρότι πολλοί Chefs προτείνουν αντί για το μείγμα με τα ωμά αυγά, την προσθήκη κρέμας γάλακτος στην καρμπονάρα, όμως παραδοσιακά αυτό που δίνει την κρεμώδη υφή στο πιάτο αυτό είναι το μείγμα των αυγών με τα λοιπά υλικά.

Μπορείς να προσθέσεις λίγο αλάτι και πιπέρι αν χρειαστεί και μην τη ζεστάνεις ξανά αν περισσέψει, καθώς τα αυγά θα καταλήξουν scrambled!

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below