Με τη θερμοκρασία να πέφτει διαρκώς και τον υδράργυρο να δείχνει πολύ υπό το μηδέν, δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να ζεσταθούμε από μια λαχταριστή σούπα. Ναι, εντάξει, υπάρχουν πολλοί τρόποι να ζεσταθεί κάποιος, αλλά κανείς δεν είναι τόσο γευστικός και απολαυστικός όσο μία σούπα. Όταν, μάλιστα, αυτή συνδυάζει λαχανικά που προσφέρουν πολλά θρεπτικά συστατικά στον οργανισμό και μας γεμίζουν ενέργεια, τότε το να τη δοκιμάσουμε αποτελεί μονόδρομο.
Σήμερα, σας παρουσιάζουμε έναν εναλλακτικό τρόπο για να μαγειρέψετε φακές. Αντί απλώς να τις βράσετε και να τις φάτε σαλάτα ή με ξύδι μπορείτε να τις συνδυάσετε με καρότο και πράσο και να τις απολαύσετε μία μέρα με πολύ κρύο ή οποιαδήποτε άλλη στιγμή επιθυμείτε.
Τι θα χρειαστείτε
- 2 λίτρα ζωμό λαχανικών
- 150γρ. φακές
- 6 καρότα, κομμένα σε λεπτές φέτες
- 2 πράσα, ψιλοκομμένα (περίπου 300γρ.)
- ψιλοκομμένο δυόσμο για το σερβίρισμα
Πώς θα τη φτιάξετε:
Σε μία βαθιά κατσαρόλα ζεστάνετε τον ζωμό, προσθέστε τις φακές και αφήστε να βράσουν σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέστε τα καρότα και το πράσο και αλατοπιπερώστε. Αφήστε να πάρει μία βράση και καπακώστε την κατσαρόλα για 45 με 50 λεπτά, μέχρι οι φακές να λιώνουν. Απομακρύνετε από τη φωτιά, σερβίρετε με φρέσκο, τραγανό ψωμί και απολαύστε.