Το γκασπάτσο αποτελεί μια πάρα πολύ γρήγορη, εύκολη και δροσιστική σούπα για το καυτό ελληνικό καλοκαίρι. Είναι μια ντοματένια σούπα με καταγωγή από την Ανδαλουσία και αποτελεί μια safe επιλογή για μας που δεν θέλουμε να ξοδέψουμε χρόνο στην κουζίνα.

Υλικά για 4 άτομα

6 μεγάλα παγάκια

6 μέτριες ντομάτες

2 μέτρια αγκούρια

½ σκελίδα σκόρδο (προαιρετικά)

1 κούπα καλαμπόκι βρασμένο

Λίγα φυλλαράκια φρέσκο κόλιανδρο

2 κουταλιές του γλυκού χυμό λάιμ

¾ της κουταλιάς του γλυκού αλάτι

Ελάχιστο μαύρο πιπέρι

Και λίγο τσίλι για την γεύση

Διαδικασία

Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί στο μπλέντερ τα πολτοποιούμε και έπειτα σερβίρουμε.

 

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below