Eύκολος, δροσερός και νόστιμος γιαουρτοκορμός με καρπούζι και μόλις 5 υλικά. Εντοπίσαμε τη συνταγή στο olivemagazine.gr
Υλικά
900γρ. γιαούρτι στραγγιστό
3 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη
300γρ. μπαλίτσες από καρπούζι, (με τη βοήθεια του παριζιέν)
150ml γάλα, ζεστό (όχι καυτό)
30γρ. ζελατίνη σε φύλλα
Εκτέλεση
Βάζουμε το γιαούρτι σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε την άχνη. Χτυπάμε με το σύρμα μέχρι το γιαούρτι να αφρατέψει και να γίνει κρεμώδες. Μουσκεύουμε τα φύλλα ζελατίνης σε ένα μπολ με κρύο νερό μέχρι να μαλακώσουν. Τα στύβουμε καλά με τα χέρια και τα ρίχνουμε στο ζεστό γάλα. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθούν.
Αδειάζουμε το γάλα με τη ζελατίνη στο μπολ με το γιαούρτι και ανακατεύουμε καλά με το σύρμα μέχρι να ενσωματωθεί. Στρώνουμε μια φόρμα για κέικ με μεμβράνη, αφήνοντας τις άκρες της μεμβράνης να εξέχουν αρκετά από τα τοιχώματα.
Αδειάζουμε μέσα το μείγμα του γιαουρτιού και βυθίζουμε διάσπαρτα τις μπαλίτσες καρπουζιού. Ισιώνουμε την επιφάνεια με τη ράχη ενός κουταλιού και σκεπάζουμε με τις άκρες της μεμβράνης που εξέχουν. Βάζουμε τη φόρμα στο ψυγείο για 4-5 ώρες μέχρι να σφίξει καλά.
Ξεσκεπάζουμε τον κορμό από τη μεμβράνη και αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλα. Αφαιρούμε εντελώς τη μεμβράνη και κόβουμε σε φέτες. Σερβίρουμε αμέσως.
Φωτογραφία – Food styling: Αντωνία Κατή – Props styling: Μαίρη Δεληγιώργη – Food styling assistant: Αντιγόνη Στρατηλάτη