Η σφοδρή χιονόπτωση μας αναγκάζει να σχεδιάσουμε τη μέρα μα διαφορετικά βρίσκοντας τρόπους να κρατηθούμε ζεστοί. Ένας καλός τρόπος είναι οι σούπες. Μια ιταλική σούπα μινεστρόνε είναι μια τέλεια επιλογή για μια χιονισμένη μέρα σαν τη σημερινή. Η θρεπτική σούπα για όλη την οικογένεια σε εύκολη, γρήγορη και απολαυστική εκδοχή. Και αν μείνει, που δεν θα μείνει, ζέσταμα την επόμενη μέρα με λίγο ζωμό και θα είναι σαν να την έφτιαξες εκείνη την ώρα. Τη συνταγή του Λάμπρου Βακιάρου την εντοπίσαμε στο olivemagazine.gr.
Υλικά
Για τη σούπα
45ml ελαιόλαδο
180γρ. κρεμμύδι, σε μικρούς κύβους
1-2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
120γρ. καρότα, σε μικρούς κύβους
200γρ. πατάτα, σε μικρούς κύβους
3 κλωνάρια σέλινο, σε μικρούς κύβους
2 κουτ. σούπας πελτέ τομάτας
400γρ. ντομάτα κονκασέ
1 φύλλο δάφνης
1 1/2 -2 λίτρα ζωμό λαχανικών
250γρ. κοφτό μακαρονάκι
1/2 κουνουπίδι, σε μικρά μπουκέτα
200γρ. baby σπανάκι
αλάτι-πιπέρι
Για το σερβίρισμα
ψιλοκομμένο μαϊντανό
παρμεζάνα
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια θερμοκρασία. Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα καρότα και τις πατάτες για 3 – 4 λεπτά μέχρι να πάρουν ανοιχτό χρώμα. Προσθέτουμε το σέλινο, τον πελτέ τομάτας, τη τομάτα κονκασέ και ανακατεύουμε καλά. Συνεχίζουμε με τις 6 κούπες από το ζωμό λαχανικών και σιγοβράζουμε για 35 – 40 λεπτά.
Στη συνέχεια, ρίχνουμε το κοφτό μακαρονάκι και το κουνουπίδι και συνεχίζουμε ανακατεύοντας σταδιακά για 10 – 13 λεπτά. Αν χρειαστεί προσθέτουμε έξτρα ζωμό. Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε το baby σπανάκι και αλατοπιπερώνουμε. Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και αρκετή τριμμένη παρμεζάνα.