Γίνεται ανάρπαστο μόλις ανέβει λίγο η θερμοκρασία. Βέβαια δεν είναι λίγοι αυτοί που το αναζητούν ακόμα και το χειμώνα. Η πιο εύκολη συνταγή για παγωμένο γιαούρτι με γεύση σοκολάτας. Εντοπίσαμε τη συνταγή στο olivemagazine.gr.
Υλικά
1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό 2%
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
100γρ. σοκολάτα μαύρη ψιλοκομμένη
Εκτέλεση
Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και την αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου. Χτυπάμε στο μίξερ το ζαχαρούχο γάλα με το γιαούρτι στη δυνατή ταχύτητα ώσπου να πάρουμε ένα μείγμα αφράτο και ελαφρά πιο κρεμώδες από το γιαούρτι. Προσέχουμε όμως, μη χτυπήσουμε περισσότερο τα υλικά μας γιατί το μείγμα θα κόψει.
Ρίχνουμε τη σοκολάτα στο μπολ με τα υλικά που χτυπήσαμε και ανακατεύουμε καλά ώσπου αυτά να ομογενοποιηθούν. Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για δύο με τρεις ώρες για να κρυώσει καλά.
Αφού το μείγμα κρυώσει καλά, το βάζουμε στην παγωτομηχανή και το δουλεύουμε μέχρι να πήξει. Το μεταφέρουμε σε κατάλληλο δοχείο και το συντηρούμε στην κατάψυξη. Αν δεν έχουμε παγωτομηχανή το μεταφέρουμε κατευθείαν στην κατάψυξη, ανακατεύοντας ανά δύο ώρες μια δυο φορές για να μην σχηματιστούν κρύσταλλοι.