Cheesecake σε χρόνο dt; Και όμως γίνεται. Παίρνουμε βρώμη, γιαούρτι και σμέουρα και ετοιμάζουμε ένα διαφορετικό “cheesecake”, πιο υγιεινό εξίσου, όμως, απολαυστικό με το κλασικό.

Υλικά για 4 άτομα

  • 2 κουτ. σούπας ανάλατο βούτυρο
  • 75 γρ. νιφάδες βρώμη
  • 1 κουτ. της σούπας μέλι
  • 200 γρ. σμέουρα
  • 125 γρ. γιαούρτι βανίλια
  • 120 γρ. τυρί κρέμα
  • 2 κουτ. σούπας γάλα

Εκτέλεση

Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα τηγάνι και βάζουμε τη βρώμη για 5 λεπτά μέχρι να ροδίσει. Προσθέτουμε το μέλι, ανακατεύουμε για 1 λεπτό και μετά αφήνουμε να κρυώσει.

Στη συνέχεια, ρίχνουμε τα σμέουρα και 2 κουταλιές της σούπας νερό σε ένα μικρό τηγάνι και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά μέχρι τα σμέουρα να μαλακώσουν αρκετά. Αφήνουμε να κρυώσουν.  Χτυπάμε μαζί το γιαούρτι και το τυρί κρέμα, προσθέτοντας το γάλα.

Για το σερβίρισμα: Γεμίζουμε 4 ποτήρια με εναλλασσόμενες κουταλιές από τα τρία μείγματα: γιαούρτι, νιφάδες και σμέουρα και σερβίρουμε.

 

πηγή: olivemagazine.com

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below