Cheesecake σε χρόνο dt; Και όμως γίνεται. Παίρνουμε βρώμη, γιαούρτι και σμέουρα και ετοιμάζουμε ένα διαφορετικό “cheesecake”, πιο υγιεινό εξίσου, όμως, απολαυστικό με το κλασικό.
Υλικά για 4 άτομα
- 2 κουτ. σούπας ανάλατο βούτυρο
- 75 γρ. νιφάδες βρώμη
- 1 κουτ. της σούπας μέλι
- 200 γρ. σμέουρα
- 125 γρ. γιαούρτι βανίλια
- 120 γρ. τυρί κρέμα
- 2 κουτ. σούπας γάλα
Εκτέλεση
Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα τηγάνι και βάζουμε τη βρώμη για 5 λεπτά μέχρι να ροδίσει. Προσθέτουμε το μέλι, ανακατεύουμε για 1 λεπτό και μετά αφήνουμε να κρυώσει.
Στη συνέχεια, ρίχνουμε τα σμέουρα και 2 κουταλιές της σούπας νερό σε ένα μικρό τηγάνι και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά μέχρι τα σμέουρα να μαλακώσουν αρκετά. Αφήνουμε να κρυώσουν. Χτυπάμε μαζί το γιαούρτι και το τυρί κρέμα, προσθέτοντας το γάλα.
Για το σερβίρισμα: Γεμίζουμε 4 ποτήρια με εναλλασσόμενες κουταλιές από τα τρία μείγματα: γιαούρτι, νιφάδες και σμέουρα και σερβίρουμε.
πηγή: olivemagazine.com