Η ιδιαίτερη γεύση του λεμονιού σε συνδυασμό με την τραγανή βάση κάνουν τις τάρτες λεμονιού ένα από τα αγαπημένα γλυκά όλων, τα οποία μπορούν να καταναλωθούν μαζί με τον καφέ το απόγευμα ή ως ένα υπέροχο επιδόρπιο μετά από ένα πλούσιο μεσημεριανό.
Όποια ώρα της ημέρας και αν επιλέξετε να καταναλώσετε τη δική σας lemon pie, δοκιμάστε να τη φτιάξετε μόνη στο σπίτι. Είναι πιο εύκολο από όσο νομίζετε.
Τι θα χρειαστείτε:
- 1 φύλλο για τάρτες
- ½ κούπα ζάχαρη
- 2 κουταλιές αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 4 μεγάλα αυγά
- 1 κούπα σιρόπι καλαμποκιού
- 1 κουταλάκι του τσαγιού ξύσμα από λεμόνι
- 1/3 της κούπας χυμός λεμόνι
- 2 κουταλιές βούτυρο, λιωμένο
Για τη σαντιγύ:
- 1 κούπα κρέμα γάλακτος (πλήρης)
- 2 κουταλιές ζάχαρη άχνη
Πώς θα τη φτιάξετε:
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180ο. Ανοίγετε το φύλλο της τάρτας σε μία φόρμα 22 εκ. και ξεκινάτε την προετοιμάσια της γέμισης.
Σε ένα μπολ ανακατεύετε τη ζάχαρη με το αλεύρι. Προσθέτετε τα αυγά, το σιρόπι καλαμποκιού, το ξύσμα, τον χυμό του λεμονιού και βούτυρο. Ανακατεύετε πολύ καλά όλα τα υλικά και περιχύνετε το φύλλο.
Ψήστε στη χαμηλότερη θέση του φούρνου μέχρι η τάρτα σας να αρχίσει να χρυσίζει. Περίπου 40 με 45 λεπτά. Στα τελευταία 15 λεπτά, αν χρειαστεί, σκεπάστε – χωρίς να πιέσετε- με αλουμινόχρτο την τάρτα για να μην “αρπάξει” το χρώμα. Απομακρύνετε από τη φωτιά και αφήνετε να κρυώσει καλά.
Για τη σαντιγύ, σε ένα μπολ χτυπήστε πολύ καλά τη ζάχαρη και την κρέμα γάλακτος, μέχρι να γίνει αρκετά πηχτή. Γαρνίρετε την τάρτα σας με τι σαντιγύ. Εναλλακτικά, σερβίρετε την τάρτα σας με μία κουταλιά σαντιγυ πάνω ή δίπλα από το κομμάτι σας. Καλή απόλαυση.