Το αγαπημένο κέικ των τελευταίων ετών, το μπανανόψωμο, γίνεται ακόμη πιο γευστικό, με την προσθήκη ξηρών καρπών και μπαχαρικών.

Υλικά

½ φλιτζ. βούτυρο μαλακό, σε θερμοκρασία δωματίου
1 φλιτζ. καστανή ζάχαρη
2 αυγά χτυπημένα
4 ώριμες μπανάνες, λιωμένες
1 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
½ αλεύρι ολικής άλεσης
1 κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα, σκόνη
½ κουτ. γλυκού κανέλα
½ κουτ. γλυκού μπαχάρι τριμμένο
½ κουτ. γλυκού αλάτι
1 κουτ. γλυκού βανίλια υγρή
1 φλιτζ. καρύδια ψίχα, ψιλοκομμένα
1 φλιτζ. κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια ή σταγόνες
50 γρ. αποξηραμένα τσιπς μπανάνας

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα. Χτυπάμε το βούτυρο και τη ζάχαρη στο μίξερ με το φτερό μέχρι να γίνουν λευκή και αφράτη κρέμα, για περίπου 10΄. Προσθέτουμε τα αυγά, κατόπιν τις μπανάνες και ανακατεύουμε καλά να ενσωματωθούν στο μείγμα μας.

Ρίχνουμε σε δόσεις τα αλεύρια, τη σόδα, το αλάτι, τα μπαχαρικά και τη βανίλια και συνεχίζουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε στο μείγμα τα κομμάτια σοκολάτας και τα καρύδια.

Αδειάζουμε το μείγμα σε μια βουτυρωμένη μακρόστενη φόρμα του κέικ χωρητικότητας 1 λίτρου. Ψήνουμε για περίπου 50΄-55΄. Σβήνουμε τον φούρνο και το αφήνουμε μέσα για άλλα 15΄.

Το αφήνουμε να κρυώσει καλά εκτός φούρνου και μετά το ξεφορμάρουμε. Περιχύνουμε με κουβερτούρα λιωμένη και διακοσμούμε με τσιπς μπανάνας.

Πηγή συνταγής: olivemagazine.gr

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below