Η λεπτή γεύση από το τσάι του βουνού εμπλουτίζει τα απλά συστατικά αυτού του γλυκού. Η πιο εύκολη και νόστιμη συνταγή για κέικ. Την εντοπίσαμε στο olivemagine.gr.
Υλικά
200γρ. βούτυρο
160ml γάλα
10-12 κλωναράκια τσάι του βουνού σπασμένα σε κομμάτια (περίπου 8γρ.)
150γρ. ζάχαρη
3 αβγά
½ κουτ. γλυκού αλάτι
210γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1½ κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
½ σωληνάριο βανίλια
½ κουτ. γλυκού ξύσμα λεμονιού
Για το γλάσο
150-170γρ. περίπου ζάχαρη άχνη
60γρ. από το μίγμα βούτυρο-γάλα
Εκτέλεση
Βάζουμε το γάλα να ζεσταθεί και προσθέτουμε το τσάι του βουνού. Αφήνουμε να σιγοβράσει για 2 λεπτά και προσθέτουμε το βούτυρο. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το βούτυρο και αφήνουμε στην άκρη για 10 λεπτά. Στραγγίζουμε το μείγμα, πετάμε τα κομμάτια του τσαγιού και αφήνουμε να κρυώσει λίγο.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 οC. Παίρνουμε 160γρ. από το μείγμα και φυλάμε το υπόλοιπο για το γλάσο. Χτυπάμε τα 160γρ. από το μείγμα με τη ζάχαρη και μετά προσθέτουμε τα αβγά, τη βανίλια και το ξύσμα λεμονιού.
Ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ. Προσθέτουμε το στεγνό μείγμα στο υγρό και χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθεί το αλεύρι. Απλώνουμε το μείγμα σε μέτρια φόρμα κέικ, βουτυρωμένη και πασπαλισμένη με αλεύρι.
Ψήνουμε για 35-40 λεπτά περίπου μέχρι να πάρει χρώμα. Το βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει.
Στο μεταξύ ετοιμάζουμε το γλάσο: Παίρνουμε 60γρ. από το μείγμα βούτυρο-γάλα και το χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί. Προσθέτουμε λίγο λίγο τη ζάχαρη άχνη μέχρι να γίνει ένα παχύρρευστο μείγμα. Αναποδογυρίζουμε το κέικ σε πιατέλα και το περιχύνουμε με όσο γλάσο χρειάζεται για να καλύψει την επιφάνεια και να χύνεται λίγο στα πλαϊνά. Το υπόλοιπο γλάσο το σερβίρουμε σε μπολ και συνοδεύουμε με το κέικ για όσους θέλουν να προσθέσουν ακόμα λίγο στο κομμάτι τους.