Περιττό να πούμε ότι θα γλύφετε τα δάχτυλά σας!
Χρόνος προετοιμασίας: 10΄ λεπτά
Χρόνος βρασίματος: 20΄ λεπτά
Χρόνος αναμονής: 25΄ λεπτά
Για 4άτομα
500 γρ. άγριο ρύζι
1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
1 κ.σ. μπαχαρικά (κανέλα, γαρίφαλο)
100 γρ. κράνμπερις
100 γρ. αμύγδαλα ή κουκουνάρια
4 κ.σ. ελαιόλαδο
4 κ.σ. βούτυρο
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
2 καρότα τριμμένα
1 λίτρο ζωμό κότας
Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Σε φαρδιά κατσαρόλα ρίχνουμε το κρεμμύδι μαζί με το ελαιόλαδο και το βούτυρο να γυαλίσει. Προσθέτουμε το ρύζι, φέρνουμε μια βόλτα και ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά. Αφήνουμε να πάρει βράσει και χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μισό με σκεπασμένη πάντα την κατσαρόλα. Μόλις σωθεί το υγρό και ανάμεσα στο ρύζι εμφανίζονται τρύπες, κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και τη σκεπάζουμε με μία βαμβακερή πετσέτα, βάζουμε πάλι το καπάκι και περιμένουμε περίπου 25΄ λεπτά. Φορμάρουμε το ρύζι και ξεφορμάρουμε σε πιατέλα.
Tip: Το πιλάφι δεν το ανακατεύουμε ποτέ όταν είναι έτοιμο με κουτάλι παρά μόνο με πιρούνι για να μη σβολιάσει. Επίσης, είναι απαραίτητο να βάλουμε την πετσέτα για να τραβήξει όλη την υγρασία.