Μπορεί να είμαστε πρωτάρηδες στην κουζίνα, αλλά τα ζυμαρικά θα βγουν ακόμα πιο νόστιμα αν ακολουθήσουμε μερικές νόστιμες συμβουλές:

1. Χρησιμοποιούμε μεγάλη κατσαρόλα: τα ζυμαρικά θέλουν άφθονο νερό και χώρο για να βράζουν άνετα.

2. Επιλέγουμε το κατάλληλο είδος για την κάθε σάλτσα. Για παράδειγμα, μπορούμε να παντρέψουμε το σπαγγέτι ή λιγκουίνι με θαλασσινά, τις βίδες με μια σάλτσα πέστο, τις παπαρδέλες με κιμά ή με κεφτεδάκια σε κόκκινη σάλτσα.

3. Προσθέτουμε στη σάλτσα λίγο από το νερό όπου έβρασαν τα ζυμαρικά, για εξτρά γεύση και για να δέσει. Κρατάμε λοιπόν ένα φλιτζάνι και, όταν ρίξουμε τα ζυμαρικά μέσα στη σάλτσα, προσθέτουμε όσο χρειάζεται για να πάρουμε ένα κρεμώδες αποτέλεσμα.

4. Χρησιμοποιούμε σωστό κρασί καλής ποιότητας που απαιτεί η συνταγή (όχι ανοιγμένο μέρες πριν) για να σβήσουμε, π.χ., τον κιμά ή τα λαχανικά της σάλτσας, αλλιώς θα χαλάσει η γεύση της.

5. Ποντάρουμε πάντα σε ένα πολύ καλής ποιότητας ελαιόλαδο γιατί δεν το χρησιμοποιούμε μόνο για να μην κολλήσουν μεταξύ τους, αλλά και για να δώσει γεύση.

6. Βράζουμε το ζυμαρικό για 2΄ λιγότερο από τον χρόνο που αναγράφει η συσκευασία: Είναι το μυστικό για να να βγουν al dente, δηλαδή να «κρατάνε» στο δόντι. Επίσης, συνεχίζουν να βράζουν ακόμα και όταν αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά – ιδιαίτερα αν προστεθούν στο τηγάνι με τη σάλτσα, οπότε δεν τα βράζουμε στον ακριβή χρόνο.

7. Σερβίρονται ζεστά αμέσως μόλις βγουν από την κατσαρόλα, για να μη λασπώσουν ή κολλήσουν! Γι’ αυτό πρώτα ετοιμάζουμε τη σάλτσα και αφήνουμε για το τέλος το βράσιμο των ζυμαρικών.

Πηγή: olivemagazine.gr

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below