Ήταν από εκείνες τις βραδιές που γράφουν… γαστρονομική ιστορία! Υπερβολή; Ναι, αλλά δεν ήταν και μια γλυκιά υπερβολή να συνδυαστούν διακεκριμένες σαμπάνιες με ζουμερά, σέξι street food πιάτα; Με πίτσες, μπέργκερ, σουβλάκια… Που; Στο Rick’s στην Κηφισιά.
Ο λόγος για το πρώτο Punk Champagne event, τη νέα έμπνευση του Κίμωνα Φραγκάκη, που πάντρεψε φαινομενικά αταίριαστα κρασιά και φαγητά, δημιουργώντας ένα εκρηκτικό αποτέλεσμα. Έχουμε και λέμε: Ζεστό ποπκόρν με βούτυρο τρούφας, γκρατιναρισμένα στρείδια Ροκφέλερ, λεπτή Ιταλική pinsa pepperoni, σαλάτα Caesar’s, σουβλάκι με «γύρο» από wagyu A9, επικά burgers με coleslaw, τραγανές τηγανητές πατάτες, ακόμα και donuts με φρέσκες φράουλες, βγήκαν από την κουζίνα του Δημήτρη Σταμούδη.

Και με τη βοήθεια του Νεκτάριου Ντάλλα, Chief Operating Officer της S-One Hospitality και του head sommelier Μπέσι Χάμζα, τα πιάτα συνδυάστηκαν με διαφορετικές σαμπάνιες που με την οξύτητα και τον αφρισμό τους έπαιξαν “acid jazz” με τη γενναιόδωρη νοστιμιά τους. Διότι, μια σοβαρή brut σαμπάνια πάει με όλα. Άλλωστε, όπως είπε στους aficionados της βραδιάς και ο Κίμων Φραγκάκης: «H σαμπάνια είναι το κρασί της χαράς της ζωής! Γιατί να είναι καθωσπρέπει;».

Το Rick’s είναι ένα ζεστό αμερικανικό steak house στην Κηφισιά, με κόκκινους δερμάτινους καναπέδες, live μουσική και αύρα άλλης εποχής. Για την ανατρεπτική βραδιά Punk Champagne το εστιατόριο είχε φωτιστεί ατμοσφαιρικά, είχε στολιστεί με τα χειροποίητα illustrations των @artisansgr δια χειρός Vladimir Radibratovic πάνω από το τζάκι, και στα πλήκτρα και στο μικρόφωνο, ο κρούνερ – ρόκερ Μάνος Αθανασιάδης, έντυνε μουσικά της ατμόσφαιρα με νότες άλλοτε πανκ και άλλοτε σαμπανιζέ.
Καθώς περνούσε η ώρα, η ατμόσφαιρα ζεσταίνονταν, οι φωνές λύνονταν, σακάκια ξεκουμπώνονταν και ανάμεσα σε τσουγκρίσματα, πειράγματα και γέλια, η ομάδα του Rick’s ανεφοδίαζε διαρκώς τα ποτήρια με παγωμένη σαμπάνια, ώστε οι συνδαιτημόνες να συγκρίνουν τα διαφορετικά κρασιά με τα διαφορετικά εδέσματα.
Οι πέντε σαμπάνιες της βραδιάς, συνδυάστηκαν διαδοχικά με δύο welcome treats, το τρουφάτο ποπκόρν και το γκρατιναρισμένο στρείδι, με πικάντικη πεπερόνι πίτσα, με το wagyu A9 σουβλάκι με ντομάτα κονφί και σως wasabi (κατά γενική ομολογία ίσως η πιο λαχταριστή έκπληξη της βραδιάς), με burger και τέλος με ντόνατ με κρέμα και φράουλες. Μάλιστα, πολλοί πήραν το ποτό τους και βγήκαν στην αυλή του Rick’s για να κλείσουν τη βραδιά με σαμπάνια και πούρο.
Το Punk Champagne ήταν το πρώτο εβεντ του είδους, αλλά δεν ήταν το τελευταίο. Η επόμενη συνάντηση κορυφής του street food με τις top φυσαλίδες είναι ήδη στα σκαριά από τους artisans.gr, μαζί με άλλες ανατρεπτικές ιδέες, που θα ταράξουν τα νερά!
Δείτε φωτογραφίες από το fun δείπνο







