Έκοψες τα γλυκά, μείωσες το ψωμί και τα ζυμαρικά και άφησες στην άκρη τις τυρόπιτες. Κάνεις δίαιτα και μπράβο που είσαι εγκρατής, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα γίνεις και αντικοινωνικός ή αλλιώς ότι θα σταματήσεις τις εξόδους για φαγητό. Για να μην περιοριστείς όμως στη σαλάτα με φιλέτο κοτόπουλο (δεν είναι και η καλύτερη σπεσιαλιτέ των εστιατορίων άλλωστε), σου έχουμε έναν σπέσιαλ οδηγό επιβίωσης μπροστά στο μενού.
Για ιταλικό
* Η καρμπονάρα μπορεί να απαγορεύεται αλλά μια napolitana με σάλτσα ντομάτας μπορείς να την τιμήσεις. Τα ιταλικά εστιατόρια έχουν και ζυμαρικά ολικής άλεσης, για να γίνει ακόμη πιο υγιεινό το πιάτο σου.
* Τα ριζότο καλό είναι να τα αποφύγεις. Εναλλακτικά διάλεξε κάποιο από τα πιάτα με κρέας που έχουν τα ιταλικά εστιατόρια, όπως μια ταλιάτα με λαχανικά.
* Όσο για την πίτσα, μπορείς να φας 1-2 κομμάτια από μια πίτσα μαργαρίτα ή με λαχανικά.
* Για το τέλος προτίμησε ένα εσπρεσάκι σκέτο και όχι ένα τιραμισού!
Για ασιατικό
* Το μεγάλο πρόβλημα στα εστιατόρια με ασιατική κουζίνα και ειδικά στα κινέζικα είναι τα ορεκτικά, μιας και τα περισσότερα είναι τηγανητά. Ξέχνα λοιπόν τα spring rolls και το τηγανητό ρύζι και δοκίμασε σούπες, sashimi, ρύζι στον ατμό και σαλάτες με λαχανικά.
* Αν έχεις παραγγείλει σούσι, ζήτησε να σου φέρουν σόγια σος με λιγότερο αλάτι.
* Για κυρίως προτίμησε κάποιο πιάτο με κρέας ή ψάρι, όπως κοτόπουλο και σολομό και άφησε τα νουντλς για όταν τελειώσεις με τη δίαιτα.
* Η ινδική κουζίνα, επειδή είναι πικάντικη κάνει καλό στη δίαιτα σου, άσε που δεν μπορείς να φας και μεγάλες ποσότητες.
* Τα πιάτα με κάρι επιτρέπονται, υπό την προϋπόθεση ότι δεν περιέχουν πολύ αλάτι.
Για ψάρι
* Τα μενού στα εστιατόρια με ψάρι και τις ψαροταβέρνες είναι πιο φιλικά προς τη δίαιτα σου, ωστόσο και σε αυτή την περίπτωση χρειάζεται προσοχή. Προτίμησε ψάρι ψητό, βραστό ή στη σχάρα και πες όχι στα τηγανητά.
* Τα θαλασσινά πρέπει να καταναλώνονται με μέτρο, ιδανικά ψητά ή βραστά. Επίσης, προτίμησε τα πιάτα που έχουν θαλασσινά σκέτα, όπως ψητές γαρίδες ή χταπόδι σχάρας και όχι κάποιο κριθαρότο, ριζότο ή μακαρονάδα με θαλασσινά.
* Και εδώ ισχύει ο κανόνας για τις σαλάτες -να έρθουν στο τραπέζι χωρίς λάδι ή με το dressing ξεχωριστά. Επιπλέον, με τα ψάρια και τα θαλασσινά ταιριάζουν πολύ και οι σαλάτες με βραστά χόρτα.
* Απέφυγε το τσίπουρο και το ούζο και πιες 1 ποτήρι λευκό κρασί.
Διάβασε τη συνέχεια στο olivemagazine.gr