Θα μπορούσαμε να το συνοψίσουμε αυτή την ενέργεια στο ακρωνύμιο ΔΤΤ (δεν το τελείωσα). Για κάποιους αναγνώστες, αυτές οι τρεις λέξεις κουβαλούν μεγάλο φορτίο. Προκειμένου να ρισκάρουν να θυσιάσουν την ικανοποιήσει της ολοκλήρωσης ενός βιβλίο, οι πιο συνεπείς (βλέπε πεισματάρηδες) συνεχίζουν να διαβάζουν τις 600 σελίδες ενός μυθιστορήματος που δεν υπάρχει καμία ανατροπή και έχει βαρετό τέλος.
Είμαστε όμως εδώ για να σου πούμε ότι δεν χρειάζεται να τελειώσεις ένα βιβλίο που μισείς. Το ΔΤΤ δεν είναι μια προσωπική αποτυχία. Το να παρατήσεις ένα βιβλίο σε οδηγεί στην μεγάλη αλήθεια της ζωής: ο χρόνος μας είναι περιορισμένος. Το να ενστερνιστείς το ΔΤΤ ως τρόπο ζωής σημαίνει ότι αναγνωρίζεις την αξία του χρόνου και επιλέγεις να μην τον σπαταλήσεις.
Η απόφαση να εγκαταλείψεις την ανάγνωση ενός βιβλίου που ξόδεψες χρόνο για να το βρεις δεν είναι απαραίτητα εύκολη. Μπορεί μάλιστα να σου κάνει μεγάλη εντύπωση αν μάθεις πόσο σοβαρή σκέψη χρειάζονται κάποιοι αναγνώστες για να καταλήξουν ότι ένα βιβλίο δεν αξίζει πια την προσοχή τους. Ο καθένας βέβαια έχει τον δικό του τρόπο για να οδηγηθεί σε αυτό το συμπέρασμα. Παρακάτω σου δίνουμε μερικές ιδέες για να είσαι σίγουρη ότι πρέπει να προχωρήσεις χωρίς τύψεις στο επόμενο βιβλίο.
Σου παίρνει περισσότερο χρόνο από το συνηθισμένο να το τελειώσεις.
Δεν σε έχει κερδίσει μέχρι τη σελίδα 60 ούτε η υπόθεση ούτε οι χαρακτήρες.
Δεν νιώθεις καμία διάθεση να συνεχίσεις και ούτε καν να το ανοίξεις βλέποντάς το να στέκεται στο κομοδίνο σου.
Σκέφτεσαι ότι υπάρχουν άλλα πράγματα που θα μπορούσες να κάνεις σε αυτό το χρόνο που αφιερώνεις στο συγκεκριμένο βιβλίο.
Γενικά, σκέφτεσαι άλλα πράγματα αντί να είσαι συγκεντρωμένη σε αυτό που διαβάζεις.
Να θυμάσαι, σε περιμένουν πολλά βιβλία εκεί έξω για να χάνεις χρόνο σε αυτά που δεν σου δίνουν καμία ευχαρίστηση!