Ο Wolfgang Puck είναι ένας από τους διασημότερους  και πλουσιότερους σεφ του πλανήτη μια που τα τελευταία 25 χρόνια, είναι εκείνος που δημιουργεί το μενού της βραδιάς των Όσκαρ που θα γευτούν οι πο διάσημοι άνθρωποι τοπυ Πλανήτη. Χαρακτηριστικό μάλιστα είναι ότι ότι κάθε χρόνο το «χρυσό» μενού παρουσιάζεται σε μια ξεχωριστή εκδήλωση, λίγες μέρες πριν την ίδια την τελετή.

Getty Images

Ο σεφ Wolfgang Puck επί τω έργω

 

Φέτος ο μπουφές του Αυστροαμερικανού σεφ θα περιλαμβάνει περισσότερα από 30 πιάτα. Ο Πακ όμως δεν είναι απλώς ο σεφ των Όσκαρ. Είναι ο ιδιοκτήτης ενός από τα πλέον θρυλικά εστιατόρια του Beverly Hills το Spago, από το οποίο έχουν περάσει όλοι οι σταρ. Βέβαια πλέον ο Πακ είναι και  επικεφαλής μιας γαστρονομικής αυτοκρατορίας δεκάδων εστιατορίων σε όλο τον κόσμο, από το Μπέβερλι Χιλς και το Λας Βέγκας έως τη Σιγκαπούρη και τη Βρετανία.

 

Με την πάροδο των χρόνων, ο σεφ τελειοποίησε τα σπουδαία κλασικά πιάτα που έχουν πάντα μεγάλη επιτυχία στους 1.500 καλεσμένους της βραδιάς. «Ένα από τα παραδοσιακά μας πιάτα είναι το τοστ με κρέμα γάλακτος, καπνιστό σολομό και χαβιάρι. Το τοστ έχει το σχήμα του αγαλματίδιου των ‘Οσκαρ, ετοιμάζουμε 3.500 τεμάχια», εξηγεί.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Wolfgang Puck Catering (@wpcatering) on

Ανάμεσα στα 60 βασικά πιάτα που αποτελούν το κλασσικό μενού του, ο Βόλφγκανγκ Πακ δημιουργεί και σπεσιαλιτέ της ώρας, όπως τηγανητά ορτύκια με πιπεριά όπως τα φτιάχνουν στο Νάσβιλ, ένα πιάτο εμπνευσμένο από μια παραδοσιακή συνταγή του νότου των Ηνωμένων Πολιτειών. ‘Η ακόμη τα ανιολότι (τα ραβιόλια όπως τα παρασκευάζουν στο Πιεμόντε της Ιταλίας) με αρακά και μαύρη τρούφα.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Wolfgang Puck Catering (@wpcatering) on


«Ο κόσμος λατρεύει το άρωμα της τρούφας, ετοιμάζουμε χιλιάδες πιάτα που κάνουν όλη την τραπεζαρία να μοσχοβολά», δηλώνει ο σεφ που εμφανίζεται συχνά πυκνά στα τηλεοπτικά πλατό. Ο κινηματογράφος είναι παγκόσμιος. Έχει ταινίες αγγλικές, γαλλικές, ιταλικές, μεξικανικές  Η κουζίνα μας αποτυπώνει κάπως αυτή την εικόνα, με επιρροές ασιατικές, ιταλικές και γαλλικές».

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Wolfgang Puck Catering (@wpcatering) on

Το μενού που ετοιμάζει ο Πακ περιλαμβάνει 16.000 ατομικές μερίδες, με εκδοχές “vegan” και χωρίς γλουτένη. Για να τις παρουσιάσει στον δίσκο, ο Πακ έχει κινητοποιήσει σχεδόν 200 μάγειρες και νεαρούς σεφ, όπως και 850 σερβιτόρους τους οποίους επιβλέπουν δέκα μετρ, υπεύθυνοι εστιατορίου.

View this post on Instagram

 

A post shared by Wolfgang Puck Catering (@wpcatering) on

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below