Το φετινό καλοκαίρι η ελληνική γαστρονομία αποθεώνεται στην πιο διάσημη βεράντα των Σπετσών: On the Verandah. Το βραβευμένο εστιατόριο δεσπόζει πάνω από την πλατεία Ποσειδωνίου στο κινηματογραφικών προδιαγραφών Poseidonion Grand Hotel.
Εκεί δίνονται τα πιο εκλεκτά γευστικά ραντεβού με φόντο τη θάλασσα του Αργοσαρωνικού. Μια θάλασσα που προσφέρει τις ψαριές της για τα πιάτα με ολόφρεσκα ψάρια και θαλασσινά, που συνοδεύονται από διαλεχτά εκλεκτά λαχανικά και μυρωδικά παραγωγής του ξενοδοχείου. Το μενού που ισορροπεί εξαιρετικά ανάμεσα στο παραδοσιακό και το “πειραγμένο”, είναι μία ωδή στη μοναδικότητα της ελληνικής κουζίνας.
Executive Chef όλων των εστιατορίων του Poseidonion Grand Hotel είναι ο Θεολόγος Αμηράς και με μία μπριγάδα από έμπειρους συνεργάτες με Ηead Chef τον Παναγιώτη Μπούφη και Sous Chef τον Αλέξανδρο Σοροβίγκα, επιμελούνται το πλήρως ανανεωμένο μενού του φετινού καλοκαιριού, στο οποίο πρωταγωνιστούν γεύσεις, αρώματα και χρώματα των Σπετσών και του Αιγαίου.
Στη διάθεσή τους έχουν βέβαια το Μποστάνι, τη φάρμα-θησαυροφυλάκιο του ξενοδοχείου στο βουνό των Σπετσών, ενώ προμηθεύονται καθημερινά προϊόντα τοπικών παραγωγών. Το αποτέλεσμα είναι ένα μενού με πιάτα βασισμένα στην εγχώρια παράδοση με δημιουργικές πινελιές που τα κάνουν μοναδικά και αξέχαστα.
Δοκιμάσαμε την εντυπωσιακή αθηναϊκή σαλάτα, μία κακαβιά Αργοσαρωνικού που όμοιά της δεν έχουμε απολαύσει, το αρνάκι γιουβέτσι και το ψάρι ημέρας φρικασέ -πιάτα όχι μόνο πεντανόστιμα, αλλά και ζωγραφιές. Το μενού γνωρίζει ελαφρές παραλλαγές ανάλογα με το μήνα, με λέξη-κλειδί την εποχικότητα, αλλά και τη διαθεσιμότητα των πρώτων υλών.
Αν είστε λίγο τυχεροί είναι πολύ πιθανό να δοκιμάσετε ντομάτα “γεμιστή” με χλωρότυρο, σταφίδα, προπύρα και νερό ντομάτας με λούζα ή το πληθωρικό φιλέτο βουβαλιού Κερκίνης που συνοδεύεται από πατάτες με θρούμπι, σάλτσα σοφρίτο και πουρέ μήλο.
Η εμπειρία ολοκληρώνεται με οινικές επιλογές από μια προσεκτικά επιλεγμένη λίστα αφιερωμένη κυρίως στον ελληνικό αμπελώνα, και βέβαια ένα επιδόρπιο όπως ο λαχταριστός μπακλαβάς με καραμελωμένο φύλλο, κρέμα φιστίκι, κατσικίσιο γάλα και παγωτό φιστίκι.
Ωστόσο, κανένα δείπνο δεν θα έπρεπε να τελειώνει χωρίς οι συνδαιτημόνες να χαρίσουν στον εαυτό τους το άρωμα και τη γεύση ενός γλυκίσματος που συνδέει το όνομά του με το όνομα του εστιατορίου και την ομορφιά της θέας από το Poseidonion Grand Hotel: το ανάλαφρο “Άρωμα Βεράντας” με γιασεμί, φράουλες και βανίλια είναι ένα επιδόρπιο που θα ονειρεύεστε για καιρό μετά.
On the Verandah
Κρατήσεις: +30 22980 74553, +30 6957 507267, restaurants@poseidonion.com
Διεύθυνση: Poseidonion Grand Hotel, Nτάπια, Σπέτσες