Αναζητώντας έναν ιδανικό προορισμό για να απολαύσει κανείς φίνες μεσογειακές γεύσεις σε ένα κοσμοπολίτικο περιβάλλον, θα βρεθεί μοιραία ψηλά πάνω από την πόλη, στον τελευταίο όροφο ενός από τα πιο εντυπωσιακά ξενοδοχεία στο κέντρο της Αθήνας.
Ένα από τα πιο όμορφα χαρακτηριστικά του MFlavors στο Athens Capital Hotel είναι η ανοιχτή κουζίνα του, που επιτρέπει στους συνδαιτυμόνες να ρίχνουν κλεφτές ματιές σε όσα διαδραματίζονται στους πάγκους όπου ετοιμάζονται τα πιάτα και όπου επικρατεί δημιουργικός πυρετός.

 

Γαρίδες Κοιλάδας και χτένια, αυγοτάραχο, κρέμα χρένου, finger lime και λάδι άνηθου

Στο μενού που δημιούργησε ο Executive Chef του ξενοδοχείου Δημήτρης Μπούτσαλης και η ομάδα του, ο Sous Chef Δημήτρης Αρσενίδης και η Pastry Chef Νάντια Μακρυγιάννη, μοναδικές πρώτες ύλες από την ελληνική γη και το μεσογειακό ρεπερτόριο συναντούν τη φαντασία αυτών των μετρ της υψηλής γαστρονομίας.

Τάρτα λαχανικών και φρέσκων μυρωδικών

Το μενού αναλυτικά περιλαμβάνει
Κονσομέ μανιτάρι – «χιόνι» από κυανό τυρί

Γαρίδες Κοιλάδας και χτένια, αυγοτάραχο, κρέμα χρένου, finger lime και λάδι άνηθου

Τάρτα λαχανικών και φρέσκων μυρωδικών
κρέμα ξυνομυζήθρας και ελληνικών χόρτων, ωμά και μαριναρισμένα λαχανικά, φουντούκι και κάστανο

Ραβιόλι κολοκύθα-κάστανο
ξηρό ανθότυρο, σάλτσα σιρόπι σφενδάμου και καφέ

Ψητό λαβράκι με λέπια πατάτας
πράσο και σέλερι ραγού, μανιτάρια, πουρές σελινόριζας και σάλτσα μύδια–σαφράν

Μοσχάρι 2 κοπές
αφρός πατάτας με χρένο, καπνιστά παντζάρια και ρόδι

Γαλατόπιτα
κρέμα βανίλιας με κατσικίσιο γάλα, παγωτό κανέλα και τραγανό φύλλο

Μινιαρντίς και καφέ

Ραβιόλι κολοκύθα-κάστανο
Ψητό λαβράκι με λέπια πατάτας

Dessert time!

Η sweet as life itself γαλατόπιτα της Pastry Chef Νάντια Μακρυγιάννη
Και τα θαυμαστά μινιαρντίς που αποθεώνουν το μήλο, την κανέλα και τη σοκολάτα.

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below