Στη Νότια Κορέα άλλαξε η μέθοδος υπολογισμού της ηλικίας των πολιτών της με αποτέλεσμα, σύμφωνα με το νέο νόμο, αυτοί να θεωρούνται πλέον ένα με δύο χρόνια μικρότεροι.
Η παράδοση υπαγόρευε μέχρι τώρα η ηλικία των κατοίκων της να μετράει ήδη από την εμβρυακή περίοδο της ζωής τους και έως τη γέννησή τους να θεωρούνται ήδη ενός έτους. Επιπλέον, για έναν Νοτιοκορεάτη η ηλικία δεν άλλαζε στην ημερομηνία των γενεθλίων του αλλά στην πρώτη ημέρα κάθε νέου έτους. Αυτό είχε την εξής παράδοξη συνέπεια: ένα μωρό που γεννιόταν στις 31 Δεκεμβρίου, την αμέσως επόμενη ημέρα, της Πρωτοχρονιάς, εθεωρείτο αυτομάτως δύο ετών.
Η παράδοση υπαγόρευε μέχρι τώρα η ηλικία των κατοίκων της να μετράει ήδη από την εμβρυακή περίοδο της ζωής τους και έως τη γέννησή τους να θεωρούνται ήδη ενός έτους. Επιπλέον, για έναν Νοτιοκορεάτη η ηλικία δεν άλλαζε στην ημερομηνία των γενεθλίων του αλλά στην πρώτη ημέρα κάθε νέου έτους.
Πλέον όμως, σύμφωνα με νέα απόφαση του προέδρου Yoon Suk Yeol η Νότια Κορέα θα ακολουθεί τα πρότυπα του υπόλοιπου κόσμου, καθώς το έως τώρα σύστημα εκτιμήθηκε ότι είχε «μη αναγκαίο κοινωνικό και οικονομικό κόστος». Έτσι, οι κάτοικοι της χώρας γίνονται αυτομάτως μικρότεροι σε ηλικία κατά ένα με δύο χρόνια, ανάλογα με την ημερομηνία γέννησής τους.
Ορισμένοι νόμοι διατηρούν, πάντως, το προηγούμενο σύστημα μέτρησης. Για παράδειγμα, οι Νοτιοκορεάτες θα συνεχίσουν να μπορούν να αγοράζουν τσιγάρα και αλκοόλ στα 19 τους σύμφωνα με το έτος -και όχι την ημερομηνία γενεθλίων- που γίνονται 19 ετών.
Μια από τις θετικές αντιδράσεις των πολιτών της Νότιας Κορέας απέναντι στην αλλαγή του συστήματος ήταν εκείνη του 31χρονου γιατρού Hyun Jeong Byun, που σχολίασε χαρακτηριστικά: «Χαίρομαι, γιατί πλέον θεωρούμαι δύο χρόνια νεότερος. Τα γενέθλιά μου είναι τον Δεκέμβριο, οπότε ανέκαθεν ένιωθα ότι το κορεάτικο σύστημα μέτρησης με έκανε, κοινωνικά, μεγαλύτερο σε ηλικία από όσο είμαι πραγματικά. Πλέον, που ακολουθούμε το παγκόσμιο πρότυπο, δεν χρειάζεται να εξηγώ την “κορεάτικη ηλικία” μου στο εξωτερικό».