Μια ανάσα από την πλατεία Κολωνακίου και τους πολύβουους δρόμους του κέντρου, η οδός Μηλιώνη, αλλοτινό σύμβολο της χρυσής εποχής της νυχτερινής ζωής στην κοσμική συνοικία, περίμενε υπομονετικά να αναγεννηθεί. Και, πράγματι, πρόσφατα ο χτύπος της καρδιάς της άρχισε να δυναμώνει ξανά.
Στο νούμερο 7, στο εμβληματικό δίπατο που μέχρι πριν από λίγα χρόνια φιλοξενούσε το Πρυτανείο, στέκι για τις πλέον επιφανείς προσωπικότητες της πόλης -ένα νεοκλασικό κτίριο με την υπογραφή του πολιτικού μηχανικού Νικόλαου Μπαλάνου, ο οποίος στις αρχές του 20ου αιώνα είχε συνδέσει το όνομά του με τις εργασίες αναστήλωσης της Ακρόπολης– οι αδερφοί Φουρνιστάκη, του συριανού εστιατορίου «Αλλού Γυαλού», έφεραν το εστιατόριο Casta Diva.
Ακολουθώντας τα χνάρια του Πρυτανείου, που πάντρευε γαστρονομία και εικαστικά, στην αγάπη για την τέχνη, το Casta Diva εμπνέεται από τη Μαρία Κάλλας και παίρνει το όνομά του από το ομώνυμο τραγούδι που είχε ερμηνεύσει, ο τίτλος του οποίου σημαίνει «Αγνή Θεά». Η αγνότητα και οι θεϊκές απολαύσεις χαρακτηρίζουν άλλωστε το μενού του, κατά κύριο λόγο ψαροφαγικό, σε επιμέλεια του Άκη Σουλτάνη. Ο σεφ πατά στην παράδοση και τα εγχώρια υλικά ενώ ταυτόχρονα τα προσεγγίζει με ένα ασιατικό twist και υπόσχεται να ξαφνιάσει όσους αναζητούν νέες γευστικές συγκινήσεις.
Έτσι, το Casta Diva φέρνει αναμνήσεις διακοπών στην επιφάνεια και μια θαλασσινή αύρα στο κέντρο της Αθήνας, με signature πιάτα όπως η ολόφρεσκη καψαλισμένη συναγρίδα sashimi που σερβίρεται πάνω από τη βουτυράτη σάρκα του μπλε ελληνικού καβουριού με λίγο χαβιάρι και μία χειροποίητη σάλτσα kosho, το καψαλισμένο μπρόκολο με ένα φινετσάτο dressing από ταχίνι και αμύγδαλο, η ταραμοσαλάτα με αυγοτάραχο και crumble καπνιστής ρέγγας και τα χειροποίητα spaghetti με ροφό.
Την τιμητική της στο μενού του έχει η robata με πιάτα όπως το σουβλάκι γαρίδας που συντροφεύεται από yuzu, ελαιόλαδο και σκόρδο, το σουβλάκι από ψάρι ημέρας που συνοδεύεται από λαδολέμονο συριανού μάραθου και φρέσκο κρεμμυδάκι, το κομμένο καλαμάρι που συναντά τη φρέσκια ντομάτα και το chili.
Οι οινικές επιλογές του somellier Κωσταντίνου Σιγανάκη μάς προσκαλούν, με τη σειρά τους, σε μια διαδρομή σε ελληνικούς και διεθνείς αμπελώνες, ενώ τα avant garde cocktails επιμελείται ο mixologist Ζάχος Ελευθερίου.
Στο εσωτερικό του εστιατορίου, που εκτείνεται σε τρία επίπεδα, το ξύλο και η πέτρα εμπλουτίζονται με εντυπωσιακούς πολυελαίους και καθρέφτες, σε ένα παιχνίδι ισορροπίας ανάμεσα στη ζεστασιά και την πολυτέλεια, τη γιορτινή ατμόσφαιρα μιας ολόφωτης σάλας και τη ρομαντική διάθεση ενός δείπνου στο ημίφως.