Τα είχες προγραμματίσει όλα μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια: Αεροπορικά εισιτήρια, διαμονή σ’ εκείνο το τέλειο, πολύχρωμο ξενοδοχείο, την απαραίτητη ξενάγηση στο Μάτσου Πίτσου όπου οι Ίνκας μεγαλούργησαν, στα τροπικά δάση του Αμαζονίου και τις μυστηριώδεις Άνδεις… Σκεφτόσουν εξερεύνηση μέχρι τελικής πτώσεως ως το τελευταίο δρομάκι της Λίμα και περουβιανές γεύσεις που αυτή τη φορά θα ήξερες ότι είναι όντως αυθεντικές και όχι προσαρμοσμένες στα ελληνικά δεδομένα… Τα κουμάντα σου τα είχες κάνει λοιπόν -και με το παραπάνω- και απλά περίμενες καρτερικά να περάσουν οι μήνες για να επισκεφθείς 10 μέρες το Περού.
Η φράση πως όταν κάνουμε σχέδια ο θεός γελά ωστόσο, έχει καθιερωθεί για κάποιο λόγο. Γιατί στην προκειμένη, με ή χωρίς πίστη ο κορωνοϊός έκανε τα δικά του και τα σχέδιά σου αναβλήθηκαν μέχρι νεωτέρας. Ο ενθουσιασμός του ταξιδιού για το οποίο ανυπομονούσες τόσο βρίσκεται κάπου στα Τάρταρα. Προφανώς και δεν πρόκειται να πειράξεις το budget σου διότι έχει συγκεντρωθεί για το συγκεκριμένο «ιερό» σκοπό, αλλά ως τη στιγμή που θα μπορείς να πετάξεις ως την άλλη άκρη της γης με ασφάλεια, συνειδητοποιείς πως άλλη επιλογή δεν υπάρχει έτσι κι αλλιώς.
Για να παρηγορηθείς, φαντάζεσαι ότι το ταξίδι έγινε τελικά, βρήκες μάλιστα εύκολα το στέκι σου στη Λίμα. Είναι το hot spot της πόλης που συνδυάζει όλα όσα χρειάζεσαι κατά τη διάρκεια της παραμονής σου στην περουβιανή πρωτεύουσα για να μην ταλαιπωρείσαι αναζητώντας δεξιά κι αριστερά λίγη ποιότητα. Μπαίνεις και αμέσως μαγεύεσαι από τα έντονα χρώματα και τη boho chic αισθητική του που έχει διαμορφωθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να μη νιώθεις εγκλωβισμένος σε κλειστό χώρο.
Η Λατινική Αμερική βρίσκεται παντού· στο πιάτο σου, είτε πρόκειται για το brunch της Παρασκευής που χρόνια τώρα έχεις αφιερώσει στους φίλους σου είτε για το μεσημεριανό και το βραδινό ώστε να κατανοήσεις πώς μπορεί να φτιάχνει ο ντόπιος τα «σωστά» Berengena tacos με μελιτζάνα, γιαούρτι και φέτα ή το ξακουστό Cazuelas Frutos del Mar -όπως σου έχουν πει να ψάξεις για να το δοκιμάσεις: Με αστακό, καλαμπόκι, κριθαράκι και καυτερή ποικιλία πιπεριάς ajilimo. Ξέρεις εκ των προτέρων πάντως, πως η περουβιανή κουζίνα «παντρεύει» ιαπωνικές, κινέζικες και ισπανικές τεχνικές μαγειρικής στην πιο υγιεινή τους εκδοχή. Αυτό είναι κιόλας εκείνο που πιστεύεις ότι θα ιντριγκάρει περισσότερο από όλα τον ουρανίσκο σου.
Παρότι μοιραστήκατε με την παρέα σου τα πιάτα, έφαγες πάρα πολύ και βάρυνες. Είσαι κάπως εξαντλημένος από την ολοήμερη περιπλάνηση και δεν έχεις κουράγιο για περαιτέρω μετακινήσεις. «Μα είναι θαυμάσιο το Pisco Bar του μαγαζιού», λένε οι φίλοι σου και αποφασίζετε να συνεχίσετε εκεί. Τσεκάρεις αμέσως κατάλογο και ανάμεσα στα signature cocktails -ο τέλειος τρόπος για να χωνέψεις- τσεκάρεις εκείνο το περιβόητο Pisco Sour για το οποίο έχεις διαβάσει παντού. Το γνωστό άραγε να ‘ναι καλύτερο; Φράουλα με μέντα ή βατόμουρο με βανίλια; Χμ… και τα υπόλοιπα φαίνονται άκρως δροσιστικά.
Προβληματίζεσαι ποιο να επιλέξεις, εν τέλει ξεκινάς από τα βασικά. Μαθαίνετε στο μεταξύ ότι ενώ χθες ήταν μία βραδιά αφιερωμένη στους λάτρεις του κρασιού, σήμερα το μαγαζί φιλοξενεί πασίγνωστο dj της παγκόσμιας σκηνής που παίζει στα δάχτυλα electronica, latin, house και down tempo ήχους. Δεν εξηγείται αλλιώς, πρέπει να είναι η τυχερή σου ημέρα.
Περνάτε υπέροχα, ο χρόνος τρέχει νερό και τα μάτια σου κάπως… κλείνουν. Αποχαιρετάτε με συνοπτικές διαδικασίες το ευγενικό προσωπικό και κάνετε κράτηση για την επομένη. Ετοιμάζεστε να επιστρέψετε στα δωμάτιά σας, ανοίγετε την πόρτα και εσύ κοιτάς καλύτερα τριγύρω. Το μέρος σου φαίνεται οικείο, όχι επειδή καλοπέρασες, αλλά γιατί όντως κάτι έρχεται στο μυαλό σου. Ρωτάς ένα φίλο σου να σου θυμίσει πώς λέγεται το μαγαζί. COYA Mykonos αποκρίνεται αυτός και νομίζεις ότι σου κάνει πλάκα. Κι όμως, δε βρίσκεστε στη Λίμα, αλλά στη… Μύκονο και συγκεκριμένα στα Ματογιάννια.
Για την ακρίβεια, από τις 18 Ιουνίου το πολυβραβευμένο lifestyle luxury Group COYA λειτουργεί το νέο του εστιατόριο στον πιο δημοφιλή και περιζήτητο ελληνικό καλοκαιρινό προορισμό, για να μυήσει τους πάντες στη λατινοαμερικανική κουλτούρα. Το COYA Mykonos ήρθε για να ενταχθεί στο εντυπωσιακό portfolio πολυτελών προορισμών του πολυβραβευμένου και εξαιρετικά δημοφιλούς Ομίλου COYA, με τοποθεσίες όπως το London Mayfair και το London City, το Dubai, το Abu Dhabi, το Monte Carlo και το Παρίσι, έτοιμο για να κατακτήσει τη μυκονιάτικη γαστρονομία και το διεθνές jet set που ανέκαθεν την υποστήριζε.
Κανένα πρόβλημα. Το Περού μπορεί (και πρέπει) να περιμένει. Φέτος σε κέρδισε το COYA Mykonos.
Ώρες Λειτουργίας του Εστιατορίου και του Pisco Bar & Lounge Δευτέρα–Κυριακή: 7:30 μμ – 3:00 πμ
Διεύθυνση: Oδός Μαλαματένιας, Ματογιάννια, 84600 Μύκονος
Τηλέφωνο: +30 2289022515
Κρατήσεις: reservations.mk@coyarestaurant.com