Δεν είναι μόνο η γραφική πρόσοψη του Maison des Sœurs Macarons, στη γαλλική πόλη Νανσί, που το κάνει τόσο ξεχωριστό, αλλά και η ιστορία του ζαχαροπλαστείου. Τα μακαρόν του παρασκευάζονται εδώ και 200 χρόνια με την ίδια συνταγή-επτασφράγιστο μυστικό, που περνάει από ζαχαροπλάστη σε ζαχαροπλάστη. Αυτή τη στιγμή, ο μοναδικός άνθρωπος που τη γνωρίζει, διατηρώντας τη αποκλειστικά στη μνήμη του και όχι σε κάποιο γραπτό αρχείο, είναι ο pâtissier Nicolas Genot, σύμφωνα με ρεπορτάζ του BBC Travel.
«Η συνταγή και το μυστικό μεταφέρονται προφορικά, ποτέ δεν γράφονται και συνάπτεται συμβόλαιο με τον νέο pâtissier, όπου και οι δύο πλευρές δεσμεύονται να μην τα αποκαλύψουν σε κανέναν άλλο» σύμφωνα με τον Genot, ο οποίος προσθέτει: «Ο ιδιοκτήτης του ζαχαροπλαστείου είναι ο μοναδικός που φτιάχνει τα μακαρόν, μόνος του και μακριά από αδιάκριτα βλέμματα».
Αν λοιπόν οι περιπλανήσεις του φετινού καλοκαιριού μάς βγάλουν στην πόλη Νανσί, αυτό το ζαχαροπλαστείο, με τη μυστηριώδη συνταγή, είναι μια απαραίτητη στάση, ιδιαίτερα αν αγαπάμε τη γαλλική γαστρονομία και τα μακαρόν.
Δείτε μια σχετική ανάρτηση:
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.