Έξι χρόνια μετά τον θάνατό του, ο Anthony Bourdain εξακολουθεί να βρίσκεται στην επικαιρότητα, χάρη στην μοναδική αγάπη και αφοσίωσή του στο φαγητό, που σφράγισε για πάντα τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε σήμερα τη γεύση.
Η εταιρεία παραγωγής Α24 ετοιμάζει την κινηματογραφική βιογραφία του σεφ και βρίσκεται σε συζητήσεις με τον εξαιρετικό νεαρό ηθοποιό Dominic Sessa, ώστε να τον ενσαρκώσει στη μεγάλη οθόνη. Ο Sessa, τον οποίο το Variety συμπεριέλαβε στη λίστα των 10 πιο ελπιδοφόρων ηθοποιών για το 2023, πρωταγωνίστησε στο The Holdovers του Alexander Payne, που έκανε πρεμιέρα στα τέλη του 2023 και έκλεψε τις εντυπώσεις με τη μεστή ερμηνεία του.
View this post on Instagram
Η εταιρεία συζητάει, ακόμα, με τον σκηνοθέτη Matt Johnson, ώστε να αναλάβει το project, το οποίο για την ώρα δεν γνωρίζουμε σε ποια περίοδο της ζωής του Bourdain θα εστιάζει.
Ο προσωρινός τίτλος της ταινίας είναι Tony και οι δημιουργοί της θα έχουν στα χέρια τους αμέτρητο υλικό για να αντλήσουν όλα όσα χρειάζονται ώστε να παρουσιάσουν στο κοινό μια νέα εικόνα του σπουδαίου αυτού ανθρώπου.
Ο Bourdain, στη διάρκεια της καριέρας του, δεν έμεινε κλεισμένος μόνο σε μια κουζίνα εστιατορίου, αλλά γύρισε όλο τον κόσμο στο πλαίσιο των ντοκιμαντέρ όπου συμμετείχε, για να δείξει στους τηλεθεατές τα κρυμμένα μυστικά της γεύσης, διευρύνοντας με αυτό τον τρόπο τους ορίζοντές τους. Πέρα από το βιβλίο του, Kitchen Confidential, μέσα από το οποίο έδωσε πολύτιμες συμβουλές στους απανταχού foodies, και πέρα φυσικά από το διάσημο άρθρο του στον New Yorker, με τίτλο Μην φάτε πριν διαβάσετε αυτό το κείμενο, ο Bourdain συνεισέφερε στη σύγχρονη κουλτούρα καθορίζοντας το format της εκπομπής μαγειρικής-οδοιπορικού, κάτι που, στα χρόνια που ακολούθησαν, μιμήθηκαν εκατοντάδες σεφ και μάγειρες στον πλανήτη.
View this post on Instagram
Ο Bourdain έδωσε τέλος στη ζωή του το 2018, όταν βρισκόταν στη Γαλλία για τα γυρίσματα της σειράς Parts Unknown, προκαλώντας σοκ στους φαν του, έχοντας παλέψει για πολλά χρόνια με την κατάθλιψη. Μια ταινία με θέμα τον ίδιο και τον τρόπο με τον οποίο γιόρταζε τη ζωή, μέσα από τη γεύση και την μαγειρική, είναι κάτι που πράγματι λείπει από το σινεμά. Θα καταφέρει, άραγε ο Sessa να μπει στο Μυαλό ενός Σεφ; Κάτι μας λέει πως ναι.