Στην εποχή του κορωνοϊού, πολλά έχουν αλλάξει. Ο τρόπος εργασίας, οι συντροφικές σχέσεις, ο τρόπος άθλησης… Δεν θα μπορούσε να μην αλλάξει και ο τρόπος διασκέδασης. Και δεν αναφέρομαι στα πάρτι που είδαμε σε πολλές γειτονιές, με τη μουσική στη δια πασών σε διάφορα μπαλκόνια (που κι αυτός είναι ένας νέος τρόπος διασκέδασης κι επικοινωνίας) αλλά στα διαδικτυακά πάρτι. Ναι,γίνονται κι αυτά.
Πρωταγωνίστρια, μια σχετικά παλιά εφαρμογή, η “Ηouseparty” (ίσως να την έχεις ακούσει περισσότερο αυτες τις μέρες, καθώς ακούγεται ότι αυτή την περίοδο χάκαραν λογαριασμούς χρηστών της, με τον δημιουργό της να το αμφισβητεί δίνοντας 1.000.000 αμοιβή σε όποιον έχει αποδείξεις για το πώς η επιχείρηση έπεσε θύμα εμπορικής κακοποίησης), με την οποία μπορούσαν να μπαίνουν πολλά άτομα ταυτόχρονα και να παίζουν διάφορα παιχνίδια. Τώρα η χρήση είναι και για κανονικό party! Mπορεί όμως η αστυνομία να χαλάσει ακόμη και μια διαδικτυακή μάζωξη;
Πριν από τρεις ημέρες ένας φίλος είχε τα γενέθλιά του. Αποφάσισε λοιπόν να το γιορτάσει, προσαρμόζοντας το party του στα χρόνια του κορωνοϊού. Υπήρχαν δέκα σπίτια με δύο άτομα στο καθένα κι έτσι συγκεντρώθηκαν online όλοι μαζί (δηλαδή 20 άτομα) να γιορτάσουν τα 33α γενέθλιά του. Υπήρχαν τα πάντα: καλή διάθεση, τούρτα, ποτά, μουσική, χορός.
Η Dj της βραδιάς βρισκόταν μαζί με το φίλο της, σε ένα σπίτι στο Βέλγιο. Όλα πήγαιναν καλά, δίνοντας τον κατάλληλο παλμό, μέχρι που η αστυνομία στάθηκε εμπόδιο και στα διαδικτυακά γενέθλια του Α. Το party είχε ξεκινήσει στις 21:00 και στις 23:00 οι αρχές χτύπησαν το κουδούνι της Αλεξάνδρας. Οι υπόλοιποι – online πάντα – έκαναν ησυχία για ν’ ακούσουν τις παρατηρήσεις που φυσικά αφορούσαν στη μουσική. Οι αστυνομικοί απορημένοι, έψαχναν τα υπόλοιπα άτομα του… party, αλλά υπήρχαν μόνο δύο. Τα διαδικτυακά γενέθλια συνεχίστηκαν σε χαμηλούς τόνους, αλλά το πάρτι τελείωσε. Όπως και η ελευθερία στο σπίτι.