Η καλοκαιρινή Αθήνα ξεχωρίζει για πολλά πράγματα. Ένα από τα πιο ιδιαίτερα, είναι τα rooftop της: Ταυτόχρονα καλά κρυμμένα και εύκολα προσβάσιμα, είναι τα ιδανικά καταφύγια δροσιάς κι απόλαυσης κάτω από τον γαλάζιο ουρανό. Το Mappemonde Restaurant Bar & Lounge βρίσκεται στον 10ο όροφο του πολυτελούς Athens Capital Hotel – MGallery Collection και μας υποδέχεται με ένα νέο, εκλεπτυσμένο καλοκαιρινό μενού, φτιαγμένο για να το απολαύσουμε μπροστά στην ομορφότερη θέα της Αθήνας.

Η Μεσογειακή κουζίνα είναι μια ανεξάντλητη πηγή έμπνευσης, πρωτίστως χάρη στις πρώτες ύλες της. Λαχανικά και φρούτα που μυρίζουν καλοκαίρι συνδυάζονται με ολόφρεσκα ψάρια και θαλασσινά σε ευφάνταστα πιάτα όπου κυριαρχούν η εποχικότητα και το χρώμα. Οι μοντέρνες μαγειρικές τεχνικές αναδεικνύουν νέες γευστικές πτυχές των τοπικών προϊόντων, που αποτελούν τον βασικό κορμό του μενού. Ταυτόχρονα, εξωτικά στοιχεία όπως το μίσο, το τσίλι και η ινδική καρύδα αξιοποιούνται μοναδικά στις γεύσεις του Mappemonde Restaurant Bar & Lounge, δίνοντάς μας διαρκώς νέες αφορμές για να εξερευνήσουμε τον ελκυστικό του κατάλογο.

Η καλοκαιρινή διάθεση των σεφ του all-day restaurant αντανακλάται στο νέο μενού, που ταιριάζει απόλυτα στον κοσμοπολιτισμό που αποπνέει το Athens Capital Hotel – MGallery Collection.

Το καρπάτσιο τόνου μάς βάζει αμέσως στο κλίμα: Τρυφερό και δροσερό, είναι το ιδανικό welcome dish, που συνδυάζεται με μια αναπάντεχη θαλασσινή λιχουδιά, πετροσωλήνα γεμιστό με οστρακοειδή, αβοκάντο και φύκια wakame. Η προσθήκη των εσπεριδοειδών φέρνει αυτό το πιάτο – ζωγραφιά σε ιδανική ισορροπία.

Η τερίνα χταποδιού αποτελεί ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα συνδυασμού ενός εκλεκτού τοπικού προϊόντος με μια μοντέρνα μαγειρική τεχνική. Από την πρώτη δοκιμή απολαμβάνουμε την ιδανική ένταση της σάλτσας αγιολί, που συνοδεύει ιδανικά την τραγανή πατάτα και τον πουρέ από φινόκιο.

Στο σημείο αυτό έχουμε πειστεί ότι αυτό το μενού ανεβάζει πολύ ψηλά τον πήχη στη γαστρονομική σκηνή της Αθήνας.

Τα ελληνικά μυρωδικά δημιουργούν μια τραγανή κρούστα πάνω στο φιλέτο λαβράκι, που σερβίρεται με μια καλοκαιρινή σαλάτα θαλασσινών, με ψητές ντομάτες και σάλτσα από χτένια γκαρούμ. Ένα κύριο πιάτο – χαρακτηριστικό της φιλοσοφίας του Mappemonde Restaurant Bar & Lounge, που θέλει σε κάθε μπουκιά να κρύβονται διαφορετικά αρώματα και υφές, καθιστώντας κάθε course μια ξεχωριστή εμπειρία.

Η ίδια φιλοσοφία βρίσκεται πίσω από τη δημιουργία των δύο επιδορπίων που κλείνουν μέσα τους συνδυασμούς από γεύσεις αγαπημένες, αλλά και ανατρεπτικές.

Το ευφάνταστο ακροκέραμο, σήμα κατατεθέν του ξενοδοχείου Athens Capital Hotel MGallery Collection, αποτελείται από μους σοκολάτας gianduja σε τραγανή βάση από πραλίνα φουντουκιού. Η βαθιά του γεύση απογειώνεται από το αγριοκέρασο που έχει αρωματιστεί με πιπέρι timut.

Η τραγανή πάβλοβα συνδυάζει σαντιγί από λευκή σοκολάτα με σορμπέ ινδοκάρυδου, ακτινίδιο και εξωτικά φρούτα. Δροσερή, ανάλαφρη, αριστουργηματική.

Πίσω από τις δημιουργίες του καλοκαιρινού μενού βρίσκονται ο Executive Chef Δημήτρης Μπούτσαλης, ο Chef de Cuisine Δημήτρης Αρσενίδης και η Pastry Chef Κωνσταντίνα Μακρυγιάννη. Οι εμπνεύσεις τους, όπως μεταφράζονται σε νέες γαστρονομικές εμπειρίες, ικανοποιούν κάθε απαιτητικό ουρανίσκο. Κανείς δεν φεύγει από το Mappemonde Restaurant Bar & Lounge χωρίς ήδη να έχει κανονίσει πότε θα το επισκεφτεί ξανά.

Το νέο μενού συνοδεύει προσεκτικά επιλεγμένη λίστα κρασιών, ενώ το bar σερβίρει κλασικά ποτά και signature κοκτέιλ, τα οποία απολαμβάνουμε μέσα σε ένα κομψό περιβάλλον, με φόντο την εμβληματική θέα της Ακρόπολης.

Φέτος το καλοκαίρι γνωρίζουμε τη γαστρονομική αριστεία του Mappemonde Restaurant Bar & Lounge και δίνουμε διαφορετικό νόημα στη μεσημεριανή και βραδινή μας έξοδο.

ATHENS CAPITAL HOTEL – MGALLERY COLLECTION

Ελ. Βενιζέλου 4 & Κριεζώτου 2, Πλατεία Συντάγματος, Αθήνα 106 71 | Τηλ. 21 4444 2000

https://athenscapitalhotel-mgallery.com

@athenscapitalhotel

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below