Τα βίντεο με συνταγές πάντα γίνονται ανάρπαστα στο διαδίκτυο και σε αυτή την καραντίνα δεν θα μπορούσε να σπάσει τον κανόνα. Άλλωστε οι μέρες που μένουμε σπίτι μας ανάγκασαν να βρεθούμε στην κουζίνα μας τον τελευταίο μήνα πολύ περισσότερο από όσο είχαμε βρεθεί ολόκληρο το 2019. Οι περισσότεροι έχουν μαγειρέψει τουλάχιστον μία συνταγή του Άκη Πετρετζίκη, ένα banana bread ή το σοκολατένιο κέικ της Δέσποινας Βανδή ενώ το νέο trend είναι το dalgona coffee.
Ένα ρόφημα που φαίνεται λαχταριστό, έχει ήδη κατακλύσει τα social media και μάλλον είναι το νέο “πάω για καφέ”, όσο είμαστε στην καραντίνα λόγω κορωνοϊού. Σίγουρα “γράφει καλά” στις φωτογραφίες, μοιάζει εύκολο στην παρασκευή του και τα υλικά που θα χρειαστείς υπάρχουν ήδη στην κουζίνα σου.
Πώς ξεκίνησε το trend
Το dalgona coffee πήρε το όνομά του από μία δημοφιλή street κορεάτικη καφετέρια. Μοιάζει κάτι εντελώς καινούργιο αλλά η τεχνική της παρασκευής του μας είναι οικεία: “χτυπάς” τον καφέ μέχρι να γίνει αφρώδες. Το trend ξεκίνησε από την Νότια Κορέα και εξαπλώθηκε σταδιακά σε όλο τον κόσμο, όσο οι χώρες άρχιζαν να μένουν σπίτι εξαιτίας της πανδημίας. Πριν από τις 26 Ιανουαρίου δεν υπήρχε η εμφάνισή του στις μηχανές αναζήτησης. Σήμερα, το hashtag #dalgonacoffee έχει κατακλύσει Instagram και TikTok.
Σίδνεϊ, Αυστραλία
Τσέστερ, Αγγλία
Vasilla, Αλάσκα
Petalinq Jaya, Μαλαισία
Wlingi, Ινδονησία
Αθήνα, Ελλάδα
“Έπρεπε να έρθει το 2020 για να ανακαλύψουν οι μπαρίστα της Νοτίου Κορέας το «φραπόγαλο». Ναι, ο καφές που πίνουμε στην Ελλάδα από τα ΄50s έγινε ο πιο viral καφές στον πλανήτη (κυρίως μέσα από το instagram) με αφετηρία της χιπστερικές καφετέριες της Κορέας. Ονομάζεται #dalgona και είναι ο ανάποδος φραπέ γάλα. Κάτω μπαίνει ο πάγος και το γάλα και από πάνω ή κρέμα του καφέ. Φυσικά γίνεται και με ρόφημα αμυγδάλου” σημειώνει στο instagram του ο Έλληνας blogger Γαβριήλ Νικολαΐδης.
Πώς θα το φτιάξεις
Το βίντεο με την συνταγή που έχει τα περισσότερα views είναι αυτό μιας Κορετάτισσας Youtuber. Τα υλικά είναι στιγμιαίος καφές, ζάχαρη και καυτό νερό.
Και από τα τρία υλικά χρησιμοποιείς ίσες δόσεις, περίπου δύο κουταλιές της σούπας από το καθένα. Χτυπάς τα τρία συστατικά με το μίξερ ή το χέρι για να γίνει το μείγμα παχύρρευστο. Το χτύπημα συνεχίζεται μέχρι η υφή του να θυμίζει σαντιγί. Τέλος, το τοποθετείς πάνω σε ένα γάλα της αρεσκείας σου. Η φωτογραφία για το ποστάρισμα στα social media είναι προεραιτική.
Υπάρχουν βέβαια κι αρκετές παραλλαγές της συνταγής.
Και φυσικά υπάρχουν κι αυτοί που το έχουν πάει ήδη σε άλλο επίπεδο.
Yknow that frothy coffee/ Dalogna Coffee trend? WE MADE IT INTO ICE CREAM pic.twitter.com/K1DpUHABTd
— 🖤❤🧡💛Cait✨May💚💙💜💖 (@caitmayart) April 7, 2020