Η Maestro Dobel δεν είναι μία ακόμα premium τεκίλα. Είναι ένα δημιούργημα που φέρει την υπογραφή του ιδρυτή της, Juan Domingo Beckmann Legorreta, με πατενταρισμένη διαδικασία φιλτραρίσματος. Το όνομα της, που σημαίνει «διαμάντι», αποτελεί το ιδανικό όνομα για μια τεκίλα με τέλεια διαύγεια, πολυπλοκότητα, καθαρότητα και δεξιοτεχνία. Όταν έμαθα ότι φέρνει στην Ελλάδα την πρώτη Cristalino τεκίλα στον κόσμο, Maestro Dobel Diamante, έναν μοναδικό συνδυασμό Extra-Anejo, Anejo και Reposado, που παλαιώνεται σε λευκά ξύλινα βαρέλια από τα Βαλκάνια στην Ανατολική Ευρώπη, ήξερα πως με περίμενε κάτι μοναδικό.

Πραγματικά, η πρώτη μου επαφή μαζί της ήταν κάτι πολύ περισσότερο από γευστική εμπειρία. Ήταν ένα ταξίδι στις ρίζες της μεξικανικής παράδοσης, στη δεξιοτεχνία που περνά από γενιά σε γενιά και στην αναζήτηση της τελειότητας. Οι νότες μελιού, σφενδάμου, ξηρών καρπών και φρούτων με τύλιξαν σαν μια ζεστή αγκαλιά, ενώ οι πινελιές κανέλας και καπνού έδωσαν βάθος σε κάθε γουλιά.

Στην κορυφή της απόλαυσης, μαζί με τη Maestro Dobel Diamante, βρίσκεται και η ultra-premium τεκίλα Maestro Dobel 50 Cristalino, που παλαιώνει για τουλάχιστον 3 χρόνια. Με νότες καραμέλας, μελιού, αποξηραμένων φρούτων και σοκολάτας, με βελούδινη υφή και μακρύ, κομψό φινίρισμα, με καθαρότητα και αρωματικό βάθος, μου επέτρεψε να απολαύσω την κάθε λεπτομέρεια και στάθηκε αφορμή να θυμηθώ γιατί κάποια πράγματα πρέπει να απολαμβάνονται αργά, χωρίς βιασύνη.

Προσωπικά, λατρεύω να απολαμβάνω τη Maestro Dobel σκέτη, με πάγο ή σε κοκτέιλ και να αφήνω την Dobel 50 Cristalino να γεμίσει το ποτήρι μου neat ή με λίγο πάγο.

Η Maestro Dobel είναι η τέχνη που μας καλεί να ανακαλύψουμε την ιστορία της και στη συνέχεια να δημιουργήσουμε τις δικές μας, αξέχαστες στιγμές. Είναι η τεκίλα που δεν χρειάζεται τίποτα άλλο για να λάμψει – ένα ποτήρι και λίγος πάγος αρκούν για να την απολαύσετε όπως ακριβώς της αξίζει.

 

 

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below