Η νόστιμη Δάφνη εδώ και 27 χρόνια σερβίρει ασταμάτητα καλομαγειρεμένο φαγητό, περιτυλιγμένο με ζεστασιά και φιλοξενία, σε έναν πανέμορφο πεζόδρομο γεμάτο τραπεζάκια που μοιράζονται στο εσωτερικό και στο εξωτερικό. Ο Τάκης Ζαχαρόπουλος και η Αριστέα Βλάχου μεταμόρφωσαν μια παλιά αποθήκη ζάχαρης σε ένα οικείο μαγαζί, που βγάζει την αύρα του σπιτιού με ωραίες γήινες πινελιές και σε απόλυτη συνοχή παρουσιάζει ένα μενού που φλερτάρει με τις γευστικές μας μνήμες, χωρίς να λείπουν οι γαστρονομικές νέες εκπλήξεις. Η Αριστέα είναι η ψυχή της κουζίνας και ο Τάκης η ψυχή της σάλας ωστόσο το κοινό επιστρέφει ξανά και ξανά για πιάτα όπως είναι τα μαμαδίστικα κεφτεδάκια, η σαλάτα με τις αγκινάρες, οι κολοκυθοανθοί, τα αχνιστά χόρτα, τα πιάτα με τα όσπρια, το σιγομαγειρεμένο οσομπούκο, οι ρεβυθοκεφτέδες, το κοκκινιστό κατσικάκι με χοντρά μακαρόνια, η βοσκόπιτα και το χοιρινό λεμονάτο.
Το μενού στήνεται κάθε μέρα, με πιάτα ημέρας που προκύπτουν από την βόλτα στους παραγωγούς για φρέσκα και εποχιακά υλικά, το μεσημέρι ανακατεύονται αγαπημένες κλασικές συνταγές, όπως οι μελιτζάνες και τα γεμιστά, τα φασολάκια, οι αγκινάρες με κοτόπουλο και το βράδυ η Αριστέα δίνει ένα ρεσιτάλ νοστιμιάς συνδυάζοντας την παράδοση και τα καλά υλικά με τις επιρροές από τα γαστρονομικά ταξίδια, τις μελέτες και τους γευστικούς πειραματισμούς της, αξιοποιώντας ελληνικά προϊόντα από όλη την Ελλάδα από διαλεκτούς παραγωγούς του Καρπενησίου και της Φλώρινας μέχρι την Νάξο και την Κρήτη. Όλα τα υλικά τα διαλέγει και τα συγκεντρώνει η ίδια η Αριστέα, σε κάποιες περιπτώσεις όπως τα άγρια χόρτα τα μαζεύει μάλιστα η ίδια. Από μικρή το κάνει αυτό. Η γιαγιά της είχε ένα μποστάνι και την έβαζε να ξεχωρίζει τα λαχανικά και μετά μαγείρευαν όλοι μαζί στο σπίτι. Τα πιάτα της μέχρι σήμερα βγάζουν ακριβώς το ίδιο συναίσθημα σαν να μαγειρεύει στο σπίτι για αγαπημένα της πρόσωπα με ότι φρέσκα υλικά έχει.
Στο βασικό κατάλογο συναντάμε δυο πυλώνες τα ζυμαρικά και το κρέας. Στην πρώτη ενότητα ξεχωρίζουν και είναι must τα χειροποίητα ζυμαρικά όπως τα νιόκι και τα σκιουφιχτά με απάκι, μανιτάρια και ξηρό ανθότυρο, κάθε μπουκιά σου γεμίζει το στόμα και αποζητάς την επόμενη. Για όσους αγαπάνε τα κρέας πρέπει να δοκιμάσουν την λεπτοκομμένη ταλιάτα που συνοδεύεται από διάφορα είδη αλατιού, ενώ best seller είναι το άψογα ψημένο συκώτι και τα χειροποίητα ζουμερά μπιφτέκια. Όλα τα πιάτα χαρακτηρίζονται από τα φρέσκα μυρωδικά αυτά που χαϊδεύουν την μύτη και μετά σκάνε στον ουρανίσκο. Δεν είναι βλέπετε καθόλου τυχαίο το όνομα Δάφνη.
Μια ματιά στο μαγαζί και θα δείτε παντού να πρωταγωνιστούν τα βότανα και τα μυρωδικά με πρωταγωνίστριες τις δυο δάφνες στην είσοδο του μαγαζιού. Γιορτάζοντας αυτή την πορεία η Δάφνη συνεχίζει να εξελίσσεται και να ανανεώνεται. Μείωσε την λίστα με τα φαγητά εστιάζοντας στα πιάτα ημέρας και σε αγαπημένες και classic πλέον συνταγές. Σημαντική επίσης προσθήκη είναι η παρουσία Ελλήνων οινοπαραγωγών με κρασιά που παντρεύονται εξαιρετικά με το φαγητό. Μην ξεχάσουμε το γλυκό φινάλε, με τα επίσης σπιτικά γλυκά της Αριστέας όπως το φανταστικό cheesecake με την homemade μαρμελάδα,την ζουμερή πορτοκαλόπιτα και την εκπληκτική καρυδόπιτα.