Το γυναικείο φύλο αποδεικνύεται πολύ πιο σκληρό και ανθεκτικό, επιβιώνοντας σε πολύ μεγαλύτερα ποσοστά, σε σχέση με τους άνδρες, σε περιόδους πανδημίας.
Δεδομένα από πανδημίες των τελευταίων 250 χρόνων συγκέντρωσαν και ανέλυσαν ερευνητές στο Πανεπιστήμιο της Ανατολικής Δανίας, αποδεικνύοντας ότι το «ασθενές φύλο» δεν είναι οι γυναίκες, αλλά οι άντρες!
Ο πληθυσμός των γυναικών υπερτερεί σαφώς του ανδρικού στη σημερινή εποχή. Αυτό είναι ένα πρώτο στοιχείο για το πώς «πριμοδοτεί» η φύση την επικράτηση του γυναικείου φύλου στον κόσμο. Όμως ο τρόπος που λειτουργεί η φύση είναι ένας μόνο άξονας πάνω στον οποίο στηρίζεται η έρευνα.
Στοιχεία και δεδομένα από επτά διαφορετικές κοινωνίες που υπέστησαν πανδημίες τα τελευταία 250 χρόνια, απέδειξαν ότι οι γυναίκες ήταν πολύ πιο ανθετικές και σκληρές, σε σχέση με τους άνδρες.
Τα δεδομένα που ανέλυσαν οι ερευνητές αφορούσαν περιοχές και κοινωνίες από κάθε μεριά του πλανήτη και όχι από συγκεκριμένες τοποθεσίες. Τα συμπεράσματα προέκυψαν τόσο σε σχέση με τις λίστες των νεκρών από τις πανδημίες, όσο και σε σχέση με το μέσο όρο στη διάρκεια ζωής των ανθρώπων, με τις γυναίκες να ζουν σταθερά περισσότερα χρόνια από τους άνδρες, ανεξάρτητα με τις συνθήκες διαβίωσης και την εποχή.
Η ανθεκτικότητα των γυναικών στις πανδημίες οφείλεται, σύμφωνα με τους επιστήμονες, στα οιστρογόνα τους, τις ορμόνες που καθιστούν τον ανθρώπινο οργανισμό «αδιάβλητο», υψώνοντας μία φυσική ασπίδα σε μικρόβια και ιώσεις.