Στους αρχαίους χρόνους, σύμφωνα με την παράδοση, όταν η έμμηνος ρύση των κοριτσιών συγχρονίζονταν, συγκεντρώνονταν σε μια σπηλιά το λεγόμενο «σεληνιακό οίκημα», κάθονταν όλες μαζί και περίμεναν να τελειώσει η εμμηνόρροια. Το όνομα της σπηλιάς, μας παραπέμπει, στην σύνδεση του έμμηνου κύκλου με το φεγγάρι.
Xιλιάδες χρόνια μετά, οι αστρολόγοι επιμένουν πως η κίνηση των ουράνιων σωμάτων επηρεάζει σημαντικά την διάθεση, τις σκέψεις, τα συναισθήματα -και ναι- το σώμα μας. Λογικά, λόγω της μεγάλης έκλειψης που συνέβη στην Αμερική, όταν χθες το απόγευμα, το φεγγάρι σκέπασε τον ήλιο για σχεδόν τρία λεπτά, πολλά κορίτσια παρατήρησαν και ανέφερεραν αλλαγές στον κύκλο τους αυτό τον μήνα.
Τι συμβαίνει κατά τη διάρκεια της έκλειψης, όταν ένας νέος σεληνιακός κύκλος ξεκινά; Η επιστήμη δεν μπορεί να πει με σιγουριά πόσο κοντά είναι αυτοί οι δύο κύκλοι μεταξύ τους, αλλά φανταζόμαστε πως η εξήγηση είναι απλή. Όταν αλλάζει κάτι στο περιβάλλον, το σώμα μας επηρεάζεται με τη σειρά του. O σεληνιακός μήνας διαρκεί 28 ημέρες, όσο δηλαδή και η ολοκλήρωση του γυναικείου έμμηνου κύκλου. Η περίοδος των γυναικών περνάει από τέσσερις φάσεις, όπως και το φεγγάρι, άλλωστε.
Οι επιστήμονες σημειώνουν πως « Κατά τη διάρκεια της έκλειψης αισθανόμαστε πιο έντονα τα συναισθήματα, είμαστε πιο δραστήριοι και τα ενεργειακά μας επίπεδα γίνονται υψηλότερα.” Όπως σημειώνει η Άλισον Γουόλτον, ειδικός στα θέματα της γυναικείας υγείας και διατροφής «Σκεφτείτε τη δύναμη του φεγγαριού. Η σελίνη είναι ικανή μέσω της βαρύτητας να δημιουργήσει ακόμα παλίρροιες στη Γη. Φανταστείτε τώρα, τι μπορεί να κάνει στα σώματα μας”.