Αν κάθε φορά που ταξιδεύετε με το αεροπλάνο αισθάνεστε ότι η κοιλιά σας φουσκώνει ανεξήγητα, υπάρχει τρόπος να το αποφύγετε και, φυσικά, συνδέεται με τη διατροφή.
Επιστημονικές έρευνες έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα πως για το φούσκωμα αυτό ευθύνεται το υψόμετρο. Κάποιοι οργανισμοί δεν μπορούν να διαχειριστούν αποτελεσματικά την παραγωγή αερίων από τα βακτήρια του εντέρου και εξαιτίας της ατμοσφαιρικής πίεσης το συγκεκριμένο όργανο υφίσταται διάταση, με αποτέλεσμα να θέλουμε να ξεκουμπώσουμε το παντελόνι μας λίγα μόλις λεπτά μετά την απογείωσή μας.
Δεν κινδυνεύουμε να πάθουμε κάτι από αυτό το φούσκωμα, επειδή όμως είναι εκνευριστικό και μας περιορίζει, ίσως, στη γκαρνταρόμπα μας, μπορούμε να μειώσουμε την πρόσληψη συγκεκριμένων κατηγοριών υδατανθράκων, 24 με 48 ώρες πριν την απογείωσή μας.
Σε αυτή την κατηγορία των υδατανθράκων, που μπορούν να υποβοηθήσουν το φούσκωμα, εντάσονται το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα μήλα, τα ρεβίθια και τα προϊόντα που έχουν ως βάση το αλεύρι σίτου. Αντ’ αυτών μπορούμε να καταναλώνουμε χορταστικές πρωτεΐνες, όπως τα αυγά και το τόφου ή φρούτα όπως τα μούρα.
Κάτι ακόμα που βοηθάει την πέψη μας όταν βρισκόμαστε στον αέρα είναι η σωστή ενυδάτωση, καθώς ο αέρας της καμπίνας του αεροπλάνου είναι πολύ πιο ξηρός από αυτόν στο φυσικό μας περιβάλλον, κάτι που μπορεί να συντείνει στην αφυδάτωση. Σύμφωνα με έρευνα που έγινε πριν από λίγα χρόνια, όταν βρισκόμαστε σε πτήση πρέπει να καταναλώνουμε 100 με 300 ml νερό ανά ώρα, προκειμένου ο οργανισμός μας να παραμείνει λειτουργικός.
Με αυτά τα δύο κόλπα, οι πτήσεις μας θα είναι πολύ πιο εύκολες και ειδικά τώρα το καλοκαίρι θα προσγειωνόμαστε στο μέρος των διακοπών μας χωρίς συναισθήματα δυσφορίας.