Η 30 Day Pizza Diet δημιουργήθηκε από έναν αγανακτισμένο ιδιοκτήτη πιτσαρίας, τον Matt McClellan ο οποίος είχα βαρεθεί να ακούει παραπλανητικές πληροφορίες για το πόσο παχαίνει η πίτσα.
Και ενώ η πίτσα συνήθως δεν θεωρείται τρόφιμο χαμηλής περιεκτικότητας σε θερμίδες, μπορείτε να την «μεταμορφώσετε» σε μια υγιεινή τροφή γεμίζοντας την με λαχανικά ή άλλα υλικά με χαμηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά.
O ίδιος πάντως ο Matt McClellan, με τη βοήθεια ενός γιατρού-διατροφολόγου, δημιούργησε ένα διατροφικό πρόγραμμα με το οποίο κατάφερε να ρίξει τη χοληστερίνη του από το 243 στο 157, την πίεση του, το Δείκτη Μάζας Σώματος του από το 26.9% στο 23.6%, ενώ συνδυάζοντας την με γυμναστική έχασε 12 κιλά σε ένα μήνα.
Ενδεικτικό διατροφικό πρόγραμμα
Το μενού περιλαμβάνει πίτσα από το πρωί μέχρι το βράδυ. Συγκεκριμένα ο McClellan έτρωγε καθημερινά 8 μεγάλα κομμάτια πίτσα.
Η πίτσα του φυσικά και δεν περιελάμβανε πολύ βαριά υλικά, όπως αλλαντικά ή βαριά τυριά.
Κάθε πίτσα περιείχε άπαχο τυρί, κοτόπουλο, μπρόκολο, αβοκάντο, ανανά, κρεμμύδια, πιπεριές και μανιτάρια, αλλά όχι αλλαντικά.
«Για ένα μήνα έτρωγα κάθε μέρα μια large πίτσα (περίπου έξι κομμάτια). Φυσικά δεν περιελάμβανε πεπερόνι, έξτρα τυρί, λουκάνικο ή μπέικον. Διάλεγα τα πιο αγνά υλικά, τυρί χαμηλών λιπαρών και τροφές με αντιοξειδωτικά για να συνοδέψουν την ζύμη. Κάθε δυο ώρες έτρωγα από ένα κομμάτι. Φυσικά η καθημερινότητά μου περιελάμβανε γυμναστική (έκανα 5 φορές την εβδομάδα) και κολυμπούσα 2 φορές την εβδομάδα. Η χοληστερίνη μου μειώθηκε από το 243 στο 157 και ένιωθα μεγάλη ευεξία».
Extra tips
Όσο καιρό ακολουθούσε την Δίαιτα της πίτσας και για να μη στερήσει τον οργανισμό του από θρεπτικά συστατικά και βιταμίνες ο Matt McClellan, συνόδευε τα κυρίως γεύματα του με μεγάλες σαλάτες, βραστά λαχανικά ή χόρτα χωρίς λιπαρές σάλτσες και λάδι, αλλά με λεμόνι, ή ξύδι
Επίσης, πάντα χρησιμοποιούσε για την πίτσα του, ένα πολύ λεπτό ζυμάρι από αλεύρι ολικής άλεσης, ώστε να δώσει στον οργανισμό του την απαραίτητη ενέργεια
Η σάλτσα του ήταν από φρέσκια ντομάτα, ελαιόλαδο και λίγο σκόρδο. Να θυμίσουμε ότι το σκόρδο ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και το ελαιόλαδο είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά
Το μόνο τυρί που χρησιμοποιούσε στη ζύμη του ήταν μια λεπτή φέτα μοτσαρέλα, για τη γεύση.
Και για κύρια υλικά ο McClellan προτιμούσε τα λεπτοκομμένα λαχανικά (ντομάτα, κολοκύθι, μελιτζάνα, μπρόκολο), μικρά κομμάτια κοτόπουλου, ή αβοκάντο.