Δεν μιλάμε για ακτιβισμό μέσω Facebook, οι σεξουαλικές επιθέσεις είναι μια πραγματικότητα, κάτι που συμβαίνει δίπλα μας, μπροστά μας και μπορεί και πάνω μας.
Οι περισσότερες γυναίκες το αντιμετωπίζουν μόνες τους, σιωπηλά. Δεν ξέρουν πώς να το πουν στους φίλους, τους συναδέλφους, την οικογένειά τους, τον σύντροφό τους. Ντρέπονται.
Τις περισσότερες φορές αντιμετωπίζουν τον θύτη τους, τον διευθυντή, το αφεντικό, τον καθηγητή με συγκαταβατική άρνηση, προσπαθώντας να μην τον αποξενώσουν/προσβάλλουν/εξοργίσουν, είτε από φόβο να μην χάσουν τη δουλειά και να μην βάλουν σε κίνδυνο την καριέρα τους είτε γιατί έτσι έχουν μάθει, μεγαλώνοντας σε μια κοινωνία όπου τέτοιες συμπεριφορές είναι δεδομένες.
Με αφορμή το σκάνδαλο με τον Harvey Weinstein, η δημοσιογράφος και συγγραφέας Ρούλα Γεωργακοπούλου, δημιούργησε χθες αυθόρμητα το hashtag #kiego, (σε συνέχεια του διεθνούς #metoo κάτω από το οποίο η μία μετά την άλλη A-list σταρ δηλώνουν ότι και οι ίδιες υπήρξαν θύματα του παραγωγού) και μας παροτρύνει να μην φοβηθούμε να το δηλώσουμε εάν έχουμε βιώσει σεξουαλική παρενόχληση.
Το Marie Claire συμμετέχει στο #kiego και ζητά την στήριξή σας. Δεν χρειαζεται να μοιραστείτε την ιστορία σας, απλώς ενώστε τη φωνή σας με των άλλων γυναικών ανεβάστε το #kiego στον λογαριασμό σας στο twitter ή στο facebook. Μόνο αν αρχίζουμε να μιλάμε, η επόμενη γενιά θα ξέρει ότι έχει περισσότερες επιλογές από το να ψάχνει απλώς αναστατωμένη την κοντινότερη διαδρομή προς την έξοδο.