Έχει ταυτιστεί με τη διατροφή των Millennials, και όχι άδικα, αφού είναι μια από τις πιο νόστιμες, ευέλικτες αλλά και ωφέλιμες για την υγεία τροφές που μπορούμε να βάλουμε στην κουζίνα μας.
Ο λόγος για το αβοκάντο, που μπορούμε να καταναλώσουμε με πολλούς, διαφορετικούς τρόπους, και σε γλυκές και σε αλμυρές συνταγές, όπως σε σάντουιτς, smoothies και σαλάτες, ή ακόμα και σκέτο, κομμένο σε φέτες, με λίγες σταγόνες λεμονιού.
Τα οφέλη του στην υγεία μας
Αγαπάει την καρδιά μας: Είναι πλούσιο σε Ω-3 λιπαρά οξέα, που έχουν προστατευτική δράση για το καρδιαγγειακό σύστημα, μεταξύ άλλων, και έχουν συνδεθεί με μειωμένο κίνδυνο θανάτου από καρδιακή προσβολή και εγκεφαλικό.
Βοηθάει στη λειτουργία του γαστρεντερικού συστήματος: Είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες, που το βοηθούν να λειτουργεί σαν καλολαδωμένη μηχανή, προάγοντας την ανάπτυξη ωφέλιμων βακτηρίων στο εσωτερικό του.
Υποστηρίζει την εγκυμοσύνη: Πλούσιο σε θρεπτικά στοιχεία, όπως βιταμίνες C, E και K, μαγνήσιο, νάτριο και φυλλικό οξύ, καλύπτει πολλές ανάγκες του οργανισμού, ειδικά στην περίοδο της κύησης.
Περιποιείται το δέρμα και τα μαλλιά: Δεν είναι μόνο οι μάσκες από αβοκάντο που φροντίζουν την ομορφιά μας, αλλά και η κατανάλωση του καρπού: μελέτη του 2022 (Journal of Cosmetic Dermatology) έδειξε, μάλιστα, ότι γυναίκες που για οκτώ εβδομάδες κατανάλωναν ένα αβοκάντο την ημέρα παρατήρησαν αύξηση της ελαστικότητας και της σφριγηλότητας στην επιδερμίδα τους – κάτι που έχει να κάνει, πιθανότατα, με την υψηλή περιεκτικότητά του σε «καλά» λιπαρά.
Βοηθάει στην απώλεια βάρους: Αποτελεί ένα καλό εργαλείο σε προγράμματα διατροφής απώλειας βάρους καθώς παρατείνει το αίσθημα κορεσμού και μας κάνει λιγότερο επιρρεπείς στην κατανάλωση ανθυγιεινών τροφών.