Η ζάχαρη είναι από τα προϊόντα που δεν λείπουν από καμία κουζίνα. Ανακαλύψαμε μία ακόμα χρήση της εκτός από το να δίνει γλύκα στην καθημερινότητά μας.
Αν είσαι λάτρης του ποιοτικού καφέ θα έχεις σίγουρα στον πάγκο σου και ηλεκτρικό μύλο για καφέ. Ωστόσο, ο μύλος για να λειτουργεί σωστά χρειάζεται και συντήρηση γιατί τα έλαια του καφέ, αν δεν καθαρίζονται σωστά φθείρουν τη συσκευή αλλά αλλοιώνουν και τη γεύση του φρεσκοκομμένου καφέ σου.
Το πλύσιμο του εσωτερικού της συσκευής δεν είναι εφικτό και απλά με ένα χαρτί κουζίνας δύσκολα θα έχεις αποτέλεσμα. Ωστόσο, όπως διαβάζουμε στο Kitchnn.com, υπάρχει μια ασφαλής και γρήγορη λύση καθαρίσματος και αυτή είναι η ζάχαρη. Είναι τέλεια για το καθάρισμα του μύλου του καφέ γιατί είναι απορροφητική οπότε θα «τραβήξει» τα έλαια του καφέ από τις λεπίδες χωρίς να αφήσει γεύση.
Βάζεις ¼ του φλιτζανιού ζάχαρη, τη θρυμματίζεις στο μύλο και μετά αφού τη βγάλεις, σκουπίζεις το εσωτερικό του με χαρτί κουζίνας. Η συχνότητα καθαρισμού εξαρτάται από τη χρήση του μύλου.
Πηγή: olivemagazine.gr