Λάτρεις του σπιτικού παγωτού και των ιδιαίτερων γεύσεων… μαζευτείτε! Αυτή η ελαφριά εκδοχή παγωτού με μέντα είναι το ιδανικό κέρασμα για μια ζεστή καλοκαιρινή ημέρα.
Plus: Σε γλιτώνει από περιττές θερμίδες, αφού είναι φτιαγμένο με light γιαούρτι!
Τι θα χρειαστείς (για 8 με 10 ξυλάκια)
- 2 κούπες στραγγιστό γιαούρτι χαμηλών λιπαρών
- 1 κούπα γάλα
- 3 κουταλιές ζάχαρη άχνη
- 1/2 κουταλάκι εκχύλισμα μέντας
- 1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
- 1 κούπα σταγόνες σοκολάτα κουβερτούρα
- 1 κούπα κουβερτουρα σε κομμάτια
- 2 κουταλιές λάδι καρύδας
- 1 ή 4 σταγόνες πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής (προαιρετικά)
- φόρμες για παγωτό ή γρανίτες
- ξυλάκια
Πώς θα το φτιάξεις
Σε ένα μπολ μεσαίου μεγέθους, ανακάτεψε το γάλα με το γιαούρτι, τη ζάχαρη, το εκχύλισμα βανίλιας και μέντας και το χρώμα ζαχαροπλαστικής. Πρόσθεσε τις σταγόνες σοκολάτας.
Χώρισε το μείγμα στις φόρμες για τα παγωτά και βύθισε τα ξυλάκια μέσα, περίπου μέχρι τη μέση. Βάλε στην κατάψυξη μέχρι να παγώσουν καλά (περίπου 3 ώρες). Αν δεν χρησιμοποιήσετε φόρμες και ξυλάκια, μπορείς να το τοποθετήσεις σε μία φόρμα και να το αφήσεις να παγώσει στην κατάψυξη, ανακατεύοντάς το στο ενδιάμεσο.
Λιώσε την κουβερτούρα μαζί με το λάδι καρύδας. Ξεφόρμαρε τα ξυλάκια και με γρήγορες κινήσεις βύθισέ τα στο μπολ με τη λιωμένη σοκολάτα μέχρι τη μέση. Άφησε για λίγο στο ψυγείο να σταθεί η σοκολάτα και απόλαυσέ τα. Μπορείς να τα κρατήσεις στην κατάψυξή σου (αν δεν τα καταβροχθίσεις αμέσως) μέχρι και δύο εβδομάδες.