Οι ρυζογκοφρέτες αποτελούν ένα εύκολο και υγιεινό σνακ για τον δρόμο, για το γραφείο, για τη θάλασσα, για τα ταξίδια. Ιδανικές και για παιδιά και για ενήλικες, έχουν λίγες θερμίδες και μπορούμε να φάμε αρκετές, χωρίς ενοχές. Κάποιοι τις θεωρούν άγευστες. Ωστόσο, μπορούν να μεταμορφωθούν σε νόστιμο και υγιεινό σνακ, αλμυρό ή γλυκό, με την προσθήκη των υλικών της αρεσκείας μας.

Ανάλογα με τα γούστα σας, μπορείτε να κάνετε τις ρυζογκοφρέτες βάση για τοστ, να τις χρησιμοποιήσετε δηλαδή αντί για ψωμί και να βάλετε πάνω μαρμελάδα, φρούτα, μέλι, μερέντα, λαχανικά, αβοκάντο, αυγά…

Εμείς σας δίνουμε μια ιδέα για το πιο εύκολο γλυκό σνακ για πρωινό ή brunch που θα λατρέψουν και τα παιδιά σας.

Ρυζογκοφρέτες με φυστικοβούτυρο και μήλα (ή μπανάνες)

Ό,τι πρέπει για ένα γρήγορο, χορταστικό και αρκετά υγιεινό πρωινό, που θα σας δώσει την απαραίτητη ενέργεια που χρειάζεστε για να βγάλετε τη μέρα.

Υλικά για ένα άτομο
1 κουτ. σούπας φιστικοβούτυρο ή αμυγδαλοβούτυρο
2 ρυζογκοφρέτες (ολικής ή κανονικές)
μισό μήλο, κομμένο σε λεπτές φέτες
1 πρέζα κανέλα
(μπορείτε να αντικαταστήσετε το μήλο με μπανάνες, άμα θέλετε)

Διαδικασία
Απλώνουμε το αμυγδαλοβούτυρο πάνω στη μια ρυζογκοφρέτα. Πασπαλίζουμε με κανέλα και στη συνέχεια τοποθετούμε (τα μήλα ή τις μπανάνες). Αν θέλουμε να το κάνουμε σαν τοστ, καλύπτουμε με την άλλη ρυζογκοφρέτα. Αλλιώς επαναλαμβάνουμε ακριβώς την ίδια διαδικασία στη δεύτερη.

Πηγή: olivemagazine.gr

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below