Το σοκολατένιο φατζ μπορεί να καταναλωθεί σκέτο ως γλύκισμα ή ως γαρνιτούρα σε άλλα γλυκά και, ως μια πιο υγιεινή εναλλακτική, σε φρούτα όπως μπανάνα και φράουλα. Μπορείτε μάλιστα να το φτιάξετε στο σπίτι με τρία μόλις υλικά, που ίσως υπάρχουν ήδη στην ντουλάπα της κουζίνας σας. Η συνταγή έχει και εναλλακτική μια «μπελαλίδικη» αλλά πιο υγιεινή.

Υλικά για φατζ

½ φλ. κομματάκια σοκολάτας (γάλακτος ή μαύρης)
1 κονσέρβα συμπυκνωμένο ζαχαρούχο γάλα
¼ φλ. Ανάλατο βούτυρο

Ή (στην πιο υγιεινή εκδοχή της):

3 κ.σ. κομματάκια μαύρης σοκολάτας χωρίς ζάχαρη
1 κ.σ. σκόνη κακάο
3 κ.σ. ζάχαρη καρυύδας
3 κ.σ. πλήρες γάλα καρύδας
¼ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
μία πρέζα αλάτι Ιμαλαΐων

Εκτέλεση:

Σε ένα κατσαρολάκι λιώνετε το βούτυρο και προσθέτετε, σιγά σιγά, το ζαχαρούχο γάλα και τα κομματάκια σοκολάτας μέχρι η σοκολάτα να λιώσει και το μείγμα να γίνει ομοιογενές. Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήνετε να κρυώσει. Το αποθηκεύσετε σε αεροστεγές δοχείο. Για να το ξαναζεστάνετε, αν θέλετε, το ζεσταίνετε σε μπεν μαρί (χωρίς να πάρει βράση).

Πηγή συνταγής: thelittleshine.com

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below