Οι πολύ ώριμες μπανάνες πολλές φορές καταλήγουν στα σκουπίδια, ωστόσο με αυτή τη συνταγή θα μπορέσετε να τις αξιοποιήσετε, επιτυγχάνοντας ένα τόσο γευστικό αποτέλεσμα που θα μοιάζει απίστευτο. Χάρη στα πολλά σάκχαρα, το συγκεκριμένο φρούτο μπορεί να δώσει ένα μαγειρικό αποτέλεσμα που να θυμίζει καραμέλα βουτύρου.
Πώς φτιάχνουμε σάλτσα καραμέλας με μπανάνα:
Λιώνουμε 100 γραμμάρια μπανάνας σε ένα μπολ και ρίχνουμε το περιεχόμενό του σε ένα αντικολλητικό τηγάνι μαζί με 50 γρ. ζάχαρη.
Σε μέτρια φωτιά, ανακατεύουμε αργά μέχρι το μείγμα να αρχίζει να βγάζει φουσκάλες.
Μειώνουμε τη θερμοκρασία στο πολύ χαμηλό και ρίχνουμε μέσα δύο ολόκληρα αυγά και ένα κ.γ. υγρή βανίλια.
Χτυπάμε καλά και ανακατεύουμε διαρκώς μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Αφαιρούμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα 50 γρ. κρύο βούτυρο και, αν θέλουμε, 1 κ.σ. ρούμι.
Ανακατεύουμε καλά, αφήνουμε να κρυώσει και τοποθετούμε μέσα σε ένα βάζο. Αν το έχουμε αποστειρώσει, το μείγμα μας θα κρατήσει στο ψυγείο ως και ένα μήνα.
‘Η μάλλον όχι, μιας και θεωρούμε πως πάνω σε ζεστό ψωμάκι θα εξαφανιστεί αμέσως.
με πληροφορίες από τον Guardian