H νέα δημοφιλή δίαιτα golo, δημιούργημα του συγγραφέα Keith Albow, κάνει το γύρο του διαδικτύου και υπόσχεται απώλεια 25 κιλών μέσα σε 6 μήνες! Μπορεί να εστιάζει στη μείωση του βάρους μέσω της διαχείρισης της ινσουλίνης εξισορροπώντας τα επίπεδα των ορμονών, ωστόσο παράλληλα ενισχύει το μεταβολισμό και αυξάνει τα επίπεδα ενέργειας.
Στόχος της δίαιτας είναι η απελευθέρωση του αποθηκευμένου λίπους και η μείωση της μελλοντικής αποθήκευσης λίπους βελτιώνοντας την απόδοση της ινσουλίνης και τη διαχείριση άλλων βασικών ορμονών που σχετίζονται με την αύξηση του σωματικού βάρους. Με λίγα λόγια στηρίζεται στη θεωρία πως η διατήρηση της περιεκτικότητας σακχάρου στο αίμα σε χαμηλά επίπεδα, κάνει την ινσουλίνη να μετατρέπει τη ζάχαρη σε ενέργεια, γεγονός που οδηγεί στην απώλεια κιλών.
Παρακάτω θα βρεις ένα ενδεικτικό εβδομαδιαίο πρόγραμμα:
Δευτέρα
Πρωινό: Ομελέτα με σοταρισμένο μπρόκολο, φέτες μήλου και ελαιόλαδο
Μεσημεριανό: Κοτόπουλο ψητό με σπαράγγια, κουσκούς και λάδι καρύδας
Δείπνο: Σολομός με τηγανητά λαχανικά, βραστά πατάτες και ελαιόλαδο
Τρίτη
Πρωινό: Ομελέτα με ατμισμένο σπανάκι, βατόμουρα και αμύγδαλα
Μεσημεριανό: Ψητό γαλοπούλα με φαγόπυρο, ψητές πιπεριές και ελαιόλαδο
Δείπνο: Φραγκοστάφυλο με καλαμπόκι, καρύδια και σταφύλια
Τετάρτη
Πρωινό:Βραστά αυγά με βρώμη και σπόρους τσία
Μεσημεριανό: Σαλάτα τόνου με σπανάκι και πορτοκάλι
Δείπνο: Ψητό βόειο κρέας με πατάτες, καρότα και ελαιόλαδο
Πέμπτη
Πρωινό: Ομελέτα με γκρέιπφρουτ και καρύδια
Μεσημεριανό: Χοιρινή μπριζόλα, σπανάκι και αμύγδαλα
Δείπνο: Σολομός με λαχανάκια Βρυξελλών, ελαιόλαδο και φρουτοσαλάτα
Παρασκευή
Πρωινό: Αυγά με φέτες αχλάδια και φιστίκια
Μεσημεριανό: Ψητό κοτόπουλο με σαλάτα και μήλα
Δείπνο: Κολοκυθάκια γεμιστά με κοκοφοίνικα και ντομάτα
Σάββατο
Πρωινό: Ομελέτα με ρόκα, φράουλες και ελαιόλαδο
Μεσημεριανό: Ψάρι με ρόκα
Δείπνο: Ανακατέψτε το βόειο κρέας με μπρόκολο, καρύδια και κινόα
Κυριακή
Πρωινό: Βρασμένα αυγά με σοταρισμένα κολοκυθάκια, πλιγούρι βρώμης και σπόρους τσία
Μεσημεριανό: γαλοπούλα με καστανό ρύζι, ντομάτες και αμύγδαλα
Δείπνο: Στήθος κοτόπουλου με πράσινα φασόλια, γλυκοπατάτες και ελαιόλαδο
Πηγή: Olivemagazine.gr