Η ανακοίνωση μιας εγκυμοσύνης από την μέλλουσα μαμά συνήθως ακολουθείται από συγχαρητήρια, ευχές, άντε και κάποιες συμβουλές από όσους νιώθουν ότι πρέπει να προσφέρουν τα δυο σεντς της εμπειρίας τους στην ιστορία. Εκτός αν είσαι η Ιωάννα Τούνη, η Τζούλια Αλεξανδράτου ή κάποιο άλλο θηλυκό που κινείται εκτός του πλαισίου όπου επιτρέπεται να υπάρχουν οι μανούλες, μέλλουσες και μη – γιατί τότε το feedback μπορεί να είναι τελείως διαφορετικό.
Στα σόσιαλ, όπου ανακοίνωσαν οι δυο γυναίκες τα χαρμόσυνά τους νέα, στήθηκε φεστιβάλ χολής και σοκαριστικής κακεντρέχειας, από σχολιαστές που τα ιερά και τα όσια τα σέβονται α λα καρτ. Τι ότι τα καημένα τα παιδάκια, που τι φταίνε, ότι κακώς ανεβάζουν τα πάντα στο instagram, ότι κι εμάς τι μας νοιάζει – η κακοήθεια του σχολιαστή που νομίζει ότι το πληκτρολόγιο είναι διαβατήριο για την αγριότητα ένα πράγμα ήθελε να πει στην ουσία: ότι δεν θα γίνουν καλές μάνες. Γιατί ο σχολιαστής δεν εγκρίνει τον τρόπο ζωής και τις επιλογές αυτών των γυναικών, οπότε ως ανώνυμος κριτής των πάντων μπορεί να αποφανθεί για το τι είδους μαμάδες θα γίνουν – και αυτό που βλέπει στη γυάλινή του σφαίρα, δεν του αρέσει.
Ο σχολιαστής δεν εγκρίνει τον τρόπο ζωής και τις επιλογές αυτών των γυναικών, οπότε ως ανώνυμος κριτής των πάντων μπορεί να αποφανθεί για το τι είδους μαμάδες θα γίνουν – και αυτό που βλέπει στη γυάλινή του σφαίρα, δεν του αρέσει.
Μια άλλη influencer, η Σούπερ Κική, ταυτόχρονα, μόλις ανακοίνωσε ότι απέβαλε, και κάτω από την είδηση που εμφανίστηκε από διάφορα σάιτ στο facebook βρέθηκαν πολλοί που σκέφτηκαν ότι πρέπει να πατήσουν την αντίδραση “Χα χα”, γιατί προφανώς, αν μια προσωπικότητα δεν είναι του γούστου σου, δεν μπορείς παρά να γελάσεις δημόσια όταν μαθαίνεις ότι δέχεται πλήγμα αυτού του διαμετρήματος. Δεν σου αρέσει που είναι ανορθόγραφη, δεν συμφωνείς με την αισθητική της, δεν γελάς με το χιούμορ της, άρα είναι πολύ αστείο που έχασε το μωρό σωστά; Λάθος, πολύ λάθος.
Δεν σου αρέσει που είναι ανορθόγραφη, δεν συμφωνείς με την αισθητική της, δεν γελάς με το χιούμορ της, άρα είναι πολύ αστείο που έχασε το μωρό σωστά; Λάθος, πολύ λάθος.
Το δηλητήριο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι ένα πρόβλημα που υπάρχει από την πρώτη σχεδόν μέρα χρήσης τους και η μικρόψυχη ασφάλεια του να πληκτρολογείς κακίες για ανθρώπους που δεν γνωρίζεις είναι κάτι που συζητείται διαρκώς – και δυστυχώς, μάταια. Όμως σε ανθρώπινο, μη ψηφιακό επίπεδο – αυτό που ταλαιπωρείται, μένει έγκυος, ανησυχεί, πικραίνεται, ο ερχομός ενός μωρού δεν μπορεί να συνοδεύεται από φαρμάκι και δυσοίωνες προφητείες. Αν δεν μπορείς να δώσεις ευχές, μπορείς να μην πεις τίποτα. Οτιδήποτε άλλο, είναι απλώς χυδαίο.