Αυτή την Κυριακή και κάθε δεύτερη Κυριακή κάθε μήνα, ο απόλυτος οδηγός μαγειρικής, που ο Άκης δημιούργησε αποκλειστικά για εσάς, έρχεται σπίτι σας, με το Πρώτο Θέμα
25ο τεύχος
BBQ αλά ελληνικά
Μας αρέσει να τρώμε και μας αρέσει να τρώμε… έξω. Έχουμε τις καλύτερες πρώτες ύλες, super συνταγές και ήλιο, δηλαδή τις καλύτερες προϋποθέσεις για να στήσουμε ένα άκρως πετυχημένο BBQ στο εξοχικό, στον κήπο ή τη βεράντα του σπιτιού μας.
Ξεκινάμε με τα ορεκτικά, τα οποία στρώνουν το έδαφος για ό,τι πρόκειται να ακολουθήσει. Γεμιστές πατάτες με σύγκλινο και τυριά, μακαρονοσαλάτα, πατάτες ογκρατέν, πίτες για σουβλάκι και ένα πλατό με ψητά τυριά…
Μπαίνουμε στο… ψητό και σκαρώνουμε τα καλύτερα μπιφτέκια, τα πιο γευστικά μπριζολάκια, τα πιο νόστιμα καλαμάκια κοτόπουλου ή χοιρινά, αρνίσια παϊδάκια και μια ανεπανάληπτη χοιρινή πανσέτα.
Όλα αυτά τα συνδυάζουμε με τις αντίστοιχες σάλτσες και αλοιφές. Εκτός από τα κλασικά κρεατικά, όμως, ψάρια και τα θαλασσινά, αποτελούν και αυτά την ιδανική πρώτη ύλη για ένα άκρως καλοκαιρινό BBQ.
Τέλος, ολοκληρώνουμε το γεύμα μας με κλασικά, αγαπημένα γλυκά: banoffee, μωσαϊκό με καραμελωμένα αμύγδαλα, προφιτερόλ με σοκολάτα γάλακτος, μιλφέιγ και σαρλότ με σοκολάτα και ελληνικό καφέ.
Καλύτερα δεν γίνεται!
Ξεφυλλίστε το απολαυστικό μας τεύχος και βρείτε:
Τα άπαντα του bbq
Πώς ξεκίνησε και ποια είναι η ιστορία του BBQ μέσα στα χρόνια; Τι πρέπει να προσέξουμε για να πετύχουμε το τέλειο ψήσιμο; Ανακαλύπτουμε όλα τα μυστικά και πάμε το BBQ σε άλλο επίπεδο.
5+1 τρόποι για να δώσουμε ελληνική χροιά στο BBQ
Ανακαλύψτε τους…
Μύρισε θάλασσα
Υπάρχει ακόμα μία πρώτη ύλη που μπορεί να απογειωθεί αν την τοποθετήσουμε πάνω σε μια αναμμένη ψησταριά. Αυτή δεν είναι άλλη από τα θαλασσινά, τα οποία είναι εδώ για να μας θυμίζουν ότι το BBQ έχει πολλές πλευρές που αξίζει να ανακαλύψουμε.
Μεσογειακές γεμιστές σαρδέλες στο BBQ, Γαρίδες σουβλάκι, Ψητό χταπόδι, Τσιπούρα ψητή.
Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός
…γι’ αυτό κι εμείς μοιραζόμαστε μαζί σας μοναδικές συνταγές, οι οποίες θα σας βοηθήσουν να κάνετε την καλύτερη αρχή, αλλά και να δημιουργήσετε πρώτης τάξης συνοδευτικά για το κυρίως γεύμα σας.
Πίτες για σουβλάκι, Πιατέλα ψητών τυριών και chutney με πιπεριά, με κρεμμύδι και με κεράσι, Πατάτες ογκρατέν με κοτόπουλο, Γεμιστές πατάτες με σύγκλινο και τυριά, Μακαρονοσαλάτα χωριάτικη με σάλτσα πιπεριάς Φλωρίνης.
Μπαίνουμε στο ψητό
Το BBQ έχει τη δύναμη να απογειώσει τη γεύση των κρεατικών, ενώ καταφέρνει να κάνει πιο θελκτικές ακόμα και τις πιο ουδέτερες πρώτες ύλες. Για όλους αυτούς τους λόγους το αγαπάμε και μοιραζόμαστε μαζί σας 5 μοναδικές συνταγές για ανεπανάληπτα ψητά.
Αρνίσια παϊδάκια & μελιτζανοσαλάτα, Σουβλάκι κοτόπουλου – χοιρινό & κοπανιστή, Πανσέτα & τυροκαυτερή, Χοιρινά μπριζολάκια – μπούτι κοτόπουλου & dip πάπρικας, Μπιφτέκια κοτόπουλου – μοσχαρίσια & τζατζίκι.
Η light εκδοχή: Πίτα για σουβλάκι
Σε δύο εκδοχές για να διαλέξουμε αυτή που μας αρέσει.
Για το τέλος…
…κρατήσαμε το καλύτερο! Ποιο είναι αυτό; Μα, φυσικά, το σπιτικό γλυκό που κλείνει μέσα του όλη τη γλύκα και τη φροντίδα του δημιουργού του και μαγνητίζει τα χαμόγελα μικρών και μεγάλων επάνω του.
Banoffee, Mille feuille με λευκή σοκολάτα και φιστίκια Αιγίνης, Κορμός με καραμελωμένα αμύγδαλα, Profiterole με σοκολάτα γάλακτος Charlotte με σοκολάτα και ελληνικό καφέ.
Τεχνική: Τα μυστικά της μαρινάδας
Και μην ξεχνάτε: Τα υλικά, η προετοιμασία και η εκτέλεση κάθε συνταγής, από το άλφα έως το ωμέγα, εύκολα και απλά, σαν να είμαστε μαζί με τον Άκη στην κουζίνα.
Αυτή την Κυριακή με το Πρώτο Θέμα!
Μην το χάσετε!